İzmir Urla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, koronavirus salgını surecinde okullarını maske fabrikasına donuşturerek onemli bir ihtiyaca cevap verdi. Urettikleri maskelerin marka patentini alan okul, U3 Maske adını verdikleri maske uretiminden 2 yılda da 7 milyon 100 bin liralık bir ciroya ulaştı. İzmir Urla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2020 yılının mart ayında Turkiye ’deki ilk koronavirus vakasının acıklanması ile birlikte maske uretimi icin kolları sıvadı. İnsanların dışarıya cıkmaya korktuğu, maske bulmakta zorluk cektiği bir donemde okuldaki atolyede elde maske uretimine başlayan oğrenci ve oğretmenler, 2 yılda onemli bir başarı elde etti. Urla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, U3 Maske adını verdikleri maskelerden 2 yılda 7 milyonu aşkın ciro elde etti.
Lise muduru Tumen Aksu, "Urla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak pandeminin başlaması ile birlikte 18 Mart 2020 itibariyle maske uretimine başladık. O donem, moda tasarım atolyemizde kısıtlı imkanlarla elde uretim yaptık, daha sonra ozel firmalarla yaptığımız protokoller kapsamında firmalardan aldığımız makineleri herhangi bir bedel odemeksizin okulumuza kazandırdık. Ortak uretim yaptığımız firmaların atolyelerinde malzemeleri bizim karşılamamız koşuluyla oğrenci ve oğretmenlerimizle maske urettik. İlk etapta Urla ’daki kamu kurum ve kuruluşların ihtiyaclarını gidermek uzere yola cıktık ancak daha sonra makine ve techizatları artırınca İzmir İl Milli Eğitim Mudurluğumuzun verdiği siparişlerle İzmir genelindeki tum okullarımıza maske yaptık. 1,5 yıllık bir sure icerisinde 35 milyona yakın maske urettik." dedi.
Uretime başladıkları donemde insanların maske bulmakta zorlandığını ve bir maskenin 5 lira civarında olduğunu hatırlatan Aksu, "Biz ticari bir gaye olmaksızın, tamamen kamu ihtiyacını gidermeye yonelik atolye imkanlarımızı kullanarak bu işe başladık. Pandemi devam edince ihtiyaclar da arttı. Kendi makinelerimiz gunluk 200 bin adet maske uretim kapasitesine sahipken, yaptığımız protokollerle gunde 1 milyona yakın maskeyi uretebiliyoruz. Oğrencilerimiz, oğretmenlerimiz, firmalardaki arkadaşlarımız ortak calışıyor. 10 oğrenci, iki alan oğretmeni, bir teknik mudur muavini ve okul muduru olarak ben, bu işi organize edip uretim faaliyetlerinde yer alıyoruz. 
Kısa surede buyuk miktarda uretim yapıp tum kamu kurum ve kuruluşlarına maske sağlayabiliyoruz. 2020 yılında 1 milyon 800 bin liralık bir ciromuz varken, 2021 yılında 5 milyon 300 bin liralık bir ciroya sahip olduk." diye konuştu.

Kısa surede buyuk miktarda uretim yapıp tum kamu kurum ve kuruluşlarına maske sağlayabiliyoruz. 2020 yılında 1 milyon 800 bin liralık bir ciromuz varken, 2021 yılında 5 milyon 300 bin liralık bir ciroya sahip olduk." diye konuştu.