Survivor All Star, tum heyecanı ile devam ediyor. Yarışmacılar dokunulmazlık mucadelesi icin yeniden karşı karşıya geldi. Kaybeden, onceki gun olduğu gibi yine Gonulluler oldu. Bir aday cıkarmak zorunda kalan Gonulluler, Ada Konseyi ’nde de gerilim yaşadı. Başrolde Hikmet, Yasin, Ardahan, Yunus Emre ve Atakan vardı. İsim yazılmadan once 3 oyun ust uste kaybeden Gonullulere soz veren Acun Ilıcalı, ilk once Hikmet ’i dinledi.
Hikmet konseyde, “Surgun gercekten benim icin zor bir yer değil. Benim yarışmam, ada hayatım da iyi giderken benim 5 kez ismimin cıkması... Survivor'ın ikinci ayındayız. 5-6 tane arkadaşın 'kararsız kaldık demeleri...' Bana gelene kadar birkac tane daha arkadaşım olduğunu duşunuyorum. Gokhan ile tartıştım, Gokhan 'seni yazacağım' dedi. Yunus Emre ile o gun tartıştık. Atakan niye yazdı? Ben dedim ki 'gruplaşma olduğunu duşunuyorum sen de o gruba dahil misin?' dedim.” acıklamasında bulunarak onceki gun neden isminin 5 kez yazıldığına dair fikirlerini aktardı.
Daha sonra Atakan araya girerek, “ikinci seceneği de soyle” demesinin ardından Hikmet, “Atakan buraya gelmeden once, karşı takıma gideceğini duşundum. Ben Atakan'ı sectiğim zaman, Atakan benimle yarışamaz psikolojisi bozulur' dedim.” ifadelerini kullandı. Atakan, “Kufretmedin değil mi?” diye sordu. Atakan daha sonra, “Bırak bu işleri, sen cok karaktersiz bir adamsın. Yaptıkların ile soylediklerin bir olsun.” dedi.
Acun Ilıcalı, bu sozlerin ardından Atakan'a mudahale etti… Ilıcalı, “Atakan sen bu kelimeleri nasıl kullanabiliyorsun burada? Yarışmacıya sen niye hakaret ettin? Sana net bir şekilde soyluyorum. Bir kez daha konseyde bu tarzda bir konuşma yaparsan yuzde 100 yaptırım yapacağız. Medeni bir şekilde konuşamıyorsanız, bu cumlelerin yeri burası değil haberiniz olsun.” diyerek sert uyarıda bulundu.
Onceki gun yapılan konseyde Yunus Emre ’nin, Hikmet icin “Kaplanlar nazik yırtıcılardır, ben mesela cok nazik yırtarım. Şaka bir yana avlarını once dişileriyle, sonra cocuklarıyla paylaşır en son kendileri yerler. Bu ozellikleri beni benden alıyor. O yuzden ben kaplanları cok seviyorum. Ama sen tam bir ayısın. Adını yazasım bile gelmiyor.” ifadelerini hatırlatan Acun Ilıcalı, “Pişman değilim” cevabı uzerine adeta cılgına dondu.
Yunus Emre ’nin “Ayı da bir hayvan, kaplan da” demesi uzerine araya giren Ilıcalı, “Medeni bir şekilde konuşman lazım oy kullanırken. Sen ne diyorsun? Bırak bize muhakeme yapma. Sen galiba kelime ve cumlelerde kendini tutabileceksin gibi gelmemeye başladı bana. Burası arkadaşlar oy kullanma yeri. Hakaret yeri değildir.” acıklamasında bulundu. Ote yandan ikinci eleme adayı Atakan oldu.