Antalya ’da yaşayan ve hasar danışmanı olarak calışan 29 yaşındaki Rohat Balkı, calıştığı iş yerinden 3 Ocak tarihinde 2 saatliğine izin aldıktan sonra ortadan kayboldu. Anne Ruken Gokcen telefondan ne arama ne de mesaj yoluyla Balkı ’ya ulaşamadı. Akşam saatlerinde oğlunun telefonunun Konyaaltı sahili 14 numaralı plajın yakınındaki bir bankta bulunduğu bilgisini ala Ruken Gokcen, telefonu polisten teslim aldı. Anne Gokcen, tum aramalarına rağmen bir ize ulaşamadı ve kayıp başvurusunda bulundu. 41 gun boyunca kent genelinde yapılan aramalarda, Rohat Balkı ’dan bir ize ulaşılamadı.
Yapılan girişimlerin ardından Balkı ’nın son gorulduğu nokta olan sahilde denizden bir arama yapılmasına karar verildi. Antalya Emniyet Mudurluğu Deniz Limanı Şube Mudurluğu Sualtı Grup Amirliği ve Antalya Sahil Guvenlik Sualtı Eğitim Merkezi bunyesinde Dalış, Emniyet, Guvenlik ve Arama Kurtarma (DEGAK) ekipleri bolgeye geldi. Gerekli hazırlıklarını yapan ekipler, kıyı hattı boyunca su altında arama calışması yaptı. Aramalarda drone ve su altı robotu da kullanıldı. Yaklaşık 3 saat suren calışmalarda bir ize rastlanmadı. Calışmalar havadan da goruntulendi. Gozu yaşlı anne 50 bin TL odul ile armaya başladı Yapılan calışmalarda bir ize ulaşamayan anne Ruken Gokcen son olarak uzerinde 'bulan kişiye 50 bin TL odul verilecektir' yazan afiş hazırlattı. Gozu yaşlı anne eline aldığı afiş ile oğlunu aramaya başladı.
Ruken Gokcen, yaşadıklarına ilişkin şu ifadeleri kullandı: “3 Ocak tarihinde her zaman olduğu gibi işine gitti. Sonra 2-3 gibi muduru beni arayarak yemeğe cıktığını ve geri donmediğini soyledi. Sonra ben kendisini aradım telefonu kapalıydı. Evine baktık evinde de bulamadım. Bir korkmaya başladım. Amcasını aradım. Tekrar falezlerde bir arama yaptık, oralara gitmiştir diye. Ama oralarda da bulamadık. Surekli mesajlar attım. Ama telefonu hep kapalı. Sonra gece birisi bizi aradı telefon bulduğunu soyledi. Gittik karakoldan telefonu alarak kayıp başvurusunda bulunduk. O gunden sonra haber alamadık. Telefonu emniyet de incelemiş. Bir sonuca ulaşmadık. Denizde de arama oldu. Oğlum beni duyuyorsan ne olur yaşadığını soylesin. Sesini duyayım bana yeter. Kac gundur cıldırmak uzereyim. Goren duyan olursa lutfen haber versin. Artık cok korkmaya başladım. Kendisine bir şey mi yaptı, birisi mi bir şey yaptı bilmiyoruz. Ne olur bana haber verin. Duyuyorsan bana ne olursan bana bir haber ver. Her yerde aradım. Aramadığım yer kalmadı. 50 bin TL odul koyduk. Her tarafa ilan astık. İlcelere dahi gittik. Şu ana kadar bir donuş olmadı. Benim tek evladımdı.”