Gectiğimiz haftalarda sizlerle paylaştığımız bir iceriğimizde, Almanya'da otoyola cıkan bir Bugatti Chiron'un 417 km/s hıza ulaştığından bahsetmiştik. Formula 1'in hız rekorlarını bile aşan bu değer, Cek milyoner Radim Passer tarafından gercekleştirilmiş, sosyal medyada da buyuk ilgi gormuştu.
Radim Passer, hız rekoru kırdığı anları kayıt altına alarak YouTube kanalından da paylaşmıştı. Ancak bu durum, Cek milyonerin başına iş actı. Alman savcılar, Saxony-Anhalt eyaletindeki otoyolda gercekleştirilen hız rekoruyla ilgili bir soruşturma başlattılar. Edinilen bilgilere gore Passer, ulaştığı yuksek hız nedeniyle 2 yılla yargılanacak.
[h=2]Almanya otoyollarında hız limiti yok. Ama...[/h]
Aslına bakacak olursak yuksek hız, Almanya'da cok da buyuk bir problem değil. Zira kanunlara gore otoyollarda belirlenmiş olan bir hız limiti yok. Ancak burada farklı bir durum var. Radim Passer'in kullandığı Bugatti Chiron, Formula 1 araclarından bile yuksek bir hıza ulaştı. İşte soruşturmanın nedeni de tam olarak bu. Almanya Ulaştırma Bakanı Volker Wissing tarafından yapılan acıklamalarda, otoyollarda hız sınırının olmadığı ancak her aracın da makul cercevelerde hareket etmesi gerektiği ifade edildi. Wissing Cek milyoneri kınadı.
Soruşturma sonucunda ne karar cıkar bilinmez ancak beklentiler, milyoner adamın bu hız seviyesinden oturu hapse girmeyeceği yonunde. Peki sizin bu konudaki goruşleriniz nelerdir? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
[h=2]417 km/s hıza ulaşıldığı o anlar:[/h]