İstanbul'da sağlık sektorunde calışan Havva Gulşen'in (40), işten cıkarılmasının ardından şirket yoneticilerinin fotoğraflarını ve iletişim bilgilerini eskort sitelerinde paylaştığı iddiasına ilişkin gecen gunlerde suc duyurusunda bulunuldu. Şikayetin ardından Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma tamamlandı. Bu kapsamda Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şupheli Havva Gulşen'in muşteki B.K.'nin cep telefon numarasını, şahsi ve ikametinin fotoğraflarını 5 Ekim 2021 tarihinde 'eskort' yazarak paylaştığı anlatıldı. Tanımadığı insanların muşteki B.K.'yi telefonla arayarak rahatsız etmesi uzerine B.K.'nin şikayetci olduğu ve bunun uzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. B.K.'nin şikayet dilekcesinde, şupheli Havva Gulşen'in kendisine “Instagram hesabın niye gizli, kimse gormesin diye mi ama benim icin sorun yok. Her şekilde gorebilirim ben, ben sizi daha iyi araştırıyorum.” şeklinde mesajlar attığı da iddianamede vurgulandı. İddianamede, muşteki B.K.'nin kişisel verilerini, telefon ve adres bilgilerini kullanarak sahte sosyal medya hesabı acan kişinin şupheli Havva Gulşen olduğu değerlendirmesi yapıldı. İddianamede şupheli Havva Gulşen'in, “Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele gecirmek veya yaymak” sucundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Tutuksuz şupheli Gulşen, onumuzdeki gunlerde iddianameyi kabul eden Kocaeli Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına cıkacak.