Bayburt'ta fırıncı Bunyamin Pala, kar-kış demeden koylere ekmek dağıtıyor. Ekmek goturduğu koylerden sadece ekmeğin parasını alan Pala, amacının sadece hizmet olduğunu, ekmeğin parası dışında başka ucret almadığını dile getirdi. Soğuk havaya ve karlı yollara aldırış etmeden haftanın 5 gunu sabahın erken saatlerinde ekmek dağıtımına giden Pala, bakkalı olan koylere de ekmek ulaştırdığının altını cizerek, "Koylerde kış aylarında insan pek kalmıyor kalanlar genelde ihtiyarlar oluyor bakkalları var ama ekmeği bu uzak koylere ulaştırarak bakkaldan ekmek ihtiyaclarını gidermelerini kolaylaştırıyoruz" diye konuştu. Ekmek dağıtım işi bittikten sonra elde kalan bayat ekmekleri ise sokak hayvanlarına vererek karınlarını doyurduğunu belirten Pala, "Ekmekleri cope atmıyorum, poşetliyorum yollarda hayvanların yiyeceği yerlere bırakıyorum. Yaban hayvanları başta olmak uzere kediler, kopekler, kuşlar bu ekmekleri yiyor ekmekler bu şekilde cope gitmemiş oluyor" şeklinde konuştu. Gittiği koylerde koylulerin ekmek alabilmesi icin cami hoparlorunden anons yapan Pala, "Ekmekci geldi diye anons yapınca herkes duyuyor koyler genelde 60-70 haneli olduğundan anonsu duymayan kalmıyor, duyanlar da gelip ekmeğini alıyorlar" dedi. 45-50 kilometre uzaklıkta bulunan koylere giderek ekmek ulaştıran Pala, benzinin parasını cebinden karşıladığını vurgulayarak koylere sadece hizmet goturduğunu ifade etti. Tek amacının bu soğuk kış gunlerinde yaşlıların tandır yakmadan, ekmeğe kolayca ulaşması olduğunu dile getiren Pala, "Yaz aylarında da ekmek goturuyorum ama kışın biraz durum farklı Bayburt cok soğuk oluyor, ustune koy yolları genelde karlı oluyor koyde kışın kimse kalmıyor neredeyse, yaşlılarımızın bir de tandır yakıp bu soğukta uğraşmamaları icin kar kış demeden calışıyoruz" ifadelerini kullandı.