Gece saatlerinde İstanbul Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde bulunan bir caddede mide ameliyatı geciren Muhammed Kopan, tedavi amaclı hastaneye gitmek icin cipi ile seyir halinde ilerledi. Dakikalar sonra karşı istikametten gelen motosikletli kişiler, Kopan'ın aracına 3 el ateş etti. Saldırganlar olay yerinden hızla uzaklaşırken, yara almadan kurtulan Kopan'ın ihbarı uzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Polisler yaptıkları incelemenin ardından saldırganları yakalamak icin calışma başlattı. Yaklaşık 2 yıl once borc meselesi nedeniyle İran uyruklu A.J.'ye dava acan Kopan, 3 Şubat tarihinde davayı kazandı. Olay gunu saat 12.15 sıralarında Kopan, A.J.'den ailesi ve canını kasteden tehdit mesajları almaya başladı. Mesajları saklayan adam, Kucukcekmece Adliyesi'ne giderek suc duyurusunda bulundu. Kopan'ın daha once de aynı şekilde mesajlar aldığı oğrendi. Silahlı saldırıya uğramadan once tehdit mesajları aldığını soyleyen Muhammed Kopan, "Bizim, İran asıllı A.J. ile 2 yıldır davamız suruyor. Biz bu davayı 3 Şubat'ta kazandık. Bu zaman zarfında zaten tehdit mesajları almıştık. Her seferinde de gidip, savcılığa suc duyurusunda bulunduk. Bu mahkemeyi kazanmamızın ardından da sabah saatlerinde, İran kodlu numaradan tehdit mesajları almaya başladım. Ben tekrar Kucukcekmece Adliyesi'ne giderek suc duyurusunda bulundum. Davacı oldum, mesajları gosterdim" dedi. Kopan, "Akşam saatlerinde evden cıktım. Hastaneye serum taktırmaya giderken, yolda bu kurşunlanma hadisesi oldu. Verilmiş sadakamız varmış. Merminin bir tanesi yanağımın kenarından gecti. Benim başka biriyle sorunum yok. Ben bu işi yapanın da aynı kişi olduğunu duşunuyorum" ifadelerini kullandı.