Erzurum'um Palandoken ilcesine bağlı Yunusemre Mahallesi'nde yaşanan olayda, reklamcı olarak calışan Sedriye Sağlam (36) oturduğu evinin yan dairesini evli cifte kiraya verdi. Kiracısının eşini darbetmesi uzerine tutuklanması ve kadının ise sığınma evine gitmesi sonucu evi boş kalan Sağlam, 2 ay evinin kirasını alamadı. Olayın ardından kiracılarının yakınları kapının kilidini değiştirmek icin eve geldi. Sedriye Sağlam kiracılarının yakınlarından 2 aylık kiranın odenmediğini soyleyerek evinin parasını istedi. Evde tek yaşayan 36 yaşında ki Sedriye Sağlam, "Kiracımız eşini darbettiği icin ceza evinde, kadın ise sığınma evinde. 2 aydır kirayı alamadığımız ve evin geleceğinin ne olacağını bilemediğimiz icin evin kilidini değiştirmeye gelen kiracının akrabalarını gordum. Evin sonu ne olacak diye sordum bunu soylediğim icin tehdit edere saldırmaya başladılar. Video cekmeye başladığımda sakinleşerek kontratı istediler. Ben de videoyu kapatarak babamı aradım, telefonla konuştuğum esnada adam kapıma saldırdı. Hakaret ederek saldırınca kapıyı yuzlerini kapayıp polisi aradım. Polisi aradığımı duyunca cıkıp gidince ben de polise gelmenize gerek yok dedim. Sonra uyumaya gidince 8 kişi kapımı kırmaya calışırken, 8 kişi de pencerelerimi kırmaya başladılar. Ben video cekerken kapımı kırmaya devam ettiler. Hakaret ve tehdit ettiler" dedi. Saldırıdan sonra ki gun evinin soyulduğunu ifade eden Sağlam, "Emeğimi caldılar. Kendime iş kurmak diye bir hayalim vardı. Tam dukkan parasını hazırlamışken benim evimden studyo malzemelerimi caldılar. Can ve mal guvenliği tehdidim var. Surekli soygun oluyor burada." diye konuştu.
Sağlam, "Kira istedik, hatta evin sonu ne olacak dedik başıma gelmeyen kalmadı. Dehşeti yaşadım yarısından fazlası kadındı. Kadının kadına olan şiddetine karşıyım, onlar bana şiddet uygulasalar da karakolda şikayetimi geri aldım. Ama evim soyulunca tekrardan şikayetci oldum. Cunku beni sokakta gorunce oldureceklerini, yolda gorunce sana neler yapacağız diye tehdit ettiler” ifadelerini kullandı. 80 bin TL ’lik bir zararının olduğunu soyleyen Sağlam, "Bilgisayarlarım, kamera, fotoğraf makinası, lenslerim, tabletlerim, telefonlarım, gozluklerim gitti. Evde resmen al sec yapmışlar. O kadar rahat bir hırsızlık yapmışlar ki masanın uzerinde mandalinam vardı onu bile yediklerinden şupheliyim. Motor kaskım vardı kotusunu bırakıp iyi olan kaskımı almışlar. Hırsızlar al sec yaparak hırsızlık yapmışlar" acıklamalarında bulundu. Reklamcı olarak calışan ve tek hayalinin iş yeri acmak olduğunu soyleyen Sağlam, hayallerini calan hırsızların yakalanmasını istedi.