Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB'in destekleriyle hayata gecirilen Ankara Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin (TEKMER) acılış torenine katıldı. Bakan Varank, Ankara Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde (TEKMER) daha işin başında 100 milyon liralık bir yatırım fonu oluşturulduğunu belirterek, "Burada faaliyet gosterecek girişimcilerin ihtiyac duydukları finansmanı karşılamak uzere yatırımcıları hazır." dedi. Bakan Varank, burada yaptığı konuşmada, 2020'de koronavirus salgını şokunun tum dunyada en ağır şekilde yaşandığı bir donemde, Turkiye'den bir şirketin ilk kez milyar dolar değerlemeye ulaşarak "unicorn" yani Turkiye'deki tabiriyle "Turcorn" olduğunu hatırlattı.
Varank, 2021 yılında Turcorn sayısının 5 ’e yukseldiğini soyledi. Varank, 2021 yılının sadece Turcornlar acısından değil, bir butun olarak tum girişim ekosistemi icin tarihi yıl olduğuna dikkati cekerek, şoyle konuştu: Mustafa Varank: Ankara TEKMER'e 100 milyon liralık yatırım fonu "Turkiye ’de 300'den fazla girişim, toplamda 1,5 milyar doların uzerinde yatırım alarak tum zamanların rekorunu kırdı. 'Maşallah' diyelim. Bu değer bir onceki yılın yaklaşık 10 katı. Onemli bir başarı ama daha gidecek cok yolumuz var. Biliyorsunuz Sanayi ve Teknoloji Stratejimizde kendimize 2023 yılına kadar en az 10 Turcorn cıkarma hedefi koyduk. Kısa surede katettiğimiz mesafeye bakınca, ben acıkcası bunun ulaşılması zor bir hedef olduğuna inanmıyorum. Bugun burada acılışını yaptığımız Ankara TEKMER'in de bu hedefe giden yolda ulkemize cok onemli katkılar sunacağına yurekten inanıyorum. Emin olun burası onumuzdeki donemde girişim ekosistemimizin en gozde yerlerinden biri olacak. Cunku bu guzel mekan, cevval girişimcilerin ihtiyaclarını goz onunde bulundurup, cozumler uretecek şekilde tasarlandı." 
Varank, şoyle konuştu: "KOSGEB ’in yenilenen İŞGEM-TEKMER Programı ile teknoloji tabanlı girişimciliğin geliştirilmesine onayak olan inkubasyon merkezlerini bizzat destekliyoruz. Buralara cok ciddi katkılar sağlıyoruz. Personel giderlerinden tefrişata, makine techizattan eğitim, danışmanlık ve organizasyon giderlerine kadar bircok kalemde kapsamlı desteklerimiz bulunuyor. Mesela bu merkeze tamamı geri odemesiz olmak uzere 2,2 milyon liranın uzerinde butce aktaracağız. Helali hoş olsun. Benim gozumde bunun gibi yapılar desteği sonuna kadar hak ediyor. Ozverili genc girişimcilerin calışmaları neticesinde bu desteğin ulkemize misliyle katma değer olarak doneceğine inanıyorum, bundan en ufak şuphem yok. İşte bu sebeple diğer bircok şehrimizde de yeni TEKMER'lerin acılmasını destekledik, desteklemeye devam edeceğiz. Sadece bu program kapsamında desteklediğimiz ve yakın zamanda faaliyetlerine başlayan 11 TEKMER'imiz daha var." Varank, Ankara Kalkınma Ajansı aracılığıyla Turkiye'de ilk olarak kitle fonlama sistemine dayalı bir destek mekanizması geliştirdiklerini anımsatarak, Ankara TEKMER'in de Ankara Kalkınma Ajansı ile iş birliği yaparak kitle fonlamasına dahil olması gerektiğini soyledi.
Bakan Varank, 2018 yılından bu yana duzenledikleri TEKNOFEST'in katılımcı sayısının her yıl katlanarak arttığına dikkati cekerek, şu değerlendirmede bulundu: "Bu yıl TEKNOFEST ’i Karadeniz'e taşıyacak ve Milli Mucadele meşalesinin ateşlendiği Samsun merkezli duzenleyeceğiz ama bizi daha da heyecanlandıran, 26-29 Mayıs'ta Baku'de TEKNOFEST AZERBAYCAN'ı gercekleştireceğiz. Boylece organizasyonumuzun kuresel bir marka olma yolundaki ilk adımını atmış olacağız. 17 Şubat'a kadar TEKNOFEST AZERBAYCAN yarışmalarına başvurular devam ediyor. Yarışmaların bir kısmına Turkiye'den de başvurmak mumkun. Bu vesileyle Can Azerbaycan ’a buradan selamlar gonderiyor, hem Azerbaycanlı kardeşlerimi hem de sizleri yarışmalara başvurmaya davet ediyorum."

Varank, şoyle konuştu: "KOSGEB ’in yenilenen İŞGEM-TEKMER Programı ile teknoloji tabanlı girişimciliğin geliştirilmesine onayak olan inkubasyon merkezlerini bizzat destekliyoruz. Buralara cok ciddi katkılar sağlıyoruz. Personel giderlerinden tefrişata, makine techizattan eğitim, danışmanlık ve organizasyon giderlerine kadar bircok kalemde kapsamlı desteklerimiz bulunuyor. Mesela bu merkeze tamamı geri odemesiz olmak uzere 2,2 milyon liranın uzerinde butce aktaracağız. Helali hoş olsun. Benim gozumde bunun gibi yapılar desteği sonuna kadar hak ediyor. Ozverili genc girişimcilerin calışmaları neticesinde bu desteğin ulkemize misliyle katma değer olarak doneceğine inanıyorum, bundan en ufak şuphem yok. İşte bu sebeple diğer bircok şehrimizde de yeni TEKMER'lerin acılmasını destekledik, desteklemeye devam edeceğiz. Sadece bu program kapsamında desteklediğimiz ve yakın zamanda faaliyetlerine başlayan 11 TEKMER'imiz daha var." Varank, Ankara Kalkınma Ajansı aracılığıyla Turkiye'de ilk olarak kitle fonlama sistemine dayalı bir destek mekanizması geliştirdiklerini anımsatarak, Ankara TEKMER'in de Ankara Kalkınma Ajansı ile iş birliği yaparak kitle fonlamasına dahil olması gerektiğini soyledi.