Sinop ’un Boyabat ilcesinde 1980 ’li yıllarda cekilen ve Orman İşletme Şefliğinin ağaclandırma calışmalarıyla buyuk bir gelişim gosteren arazilerin fotoğrafı, sosyal medyada buyuk ilgi gordu. Donemin Bolge Ağaclandırma Şefliğini yapan Hikmet Kaya, yaptığı ağaclandırma calışmaları nedeniyle takdirleri uzerine topladı. Şimdilerde emekli olan eski Boyabat Orman İşletme Şefliğinde Ağaclandırma Şefi Hikmet Kaya, Sinop ’ta gorev alanı olan Boyabat, Dikmen ve Sarayduzu ilcelerinde ağaclandırma calışmalarını şu ifadeler ile anlattı: "1978 yılı Eylul ayında Boyabat Orman İşletme Mudurluğu Ağaclandırma Şefi olarak goreve başladım. Bu surec icinde 10 bin hektarın uzerinde ağaclandırma, erozyon kontrolu usulunu geliştirme dediğimiz proje itibariyle calışmalar yaptık ve 30 milyon uzerinde fidan diktim. 20 sene oluyor emekli olalı. Bu ormanları yetiştirdik, benim gurur kaynağım. Servetim diyorum, benim askerlerim diyorum. Askerler nasıl vatanı koruyorsa benim diktiğim camlar da erozyonu koruyor, toprağı koruduğu icin asker ile ben camları aynı seviyede goruyorum. Biri vatanı koruyor, biri toprağı koruyarak vatanımıza hizmet etmiş oluyor.
Yakın cevrelerde tavşan, tilki porsuk, cakal burası şehir merkezi olduğu icin tabii ama obur sahalarda koyun insanları geyik olduğunu gormuştur, orası 3 bin hektarlık sahalar. Ama burası kasaba icinde yerleşim alanında olduğu icin burada ancak tavşan, tilki, cakal, kurt gibi hayvanlar.”