9 Mayıs 2020 tarihinde meydana gelen olayda, Kocaeli'nin İzmit ilcesine bağlı Şahinler koyunde ciftcilik yapan Mehmet A. (53), Serkan (45) ve Gulersen Akarsu (42) ciftinin kızlarına mektup yazarak evlerinin bahcesine attı. Mektup sebebiyle aralarında husumet başlayan Mehmet A. ve Akarsu ciftci mahkemelik oldu. Zaman zaman Akarsu ailesi ile tartışma yaşayan Mehmet A., 9 Mayıs'ta tarlada karşılaştığı Akarsu ciftini pompalı tufekle vurarak oldurdu. Olayın ardından jandarma ekiplerince gozaltına alınan Mehmet A., cıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gonderildi. Hakkında "kasten oldurme" sucundan dava acılan Mehmet A.'nın Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya taraf avukatları ve oldurulen ciftin kızları Kubra Nur A. katılırken, tutuklu sanık SEGBİS ile duruşmaya katıldı.
Duruşmada ifadesi dinlenen Kubra Nur A., "Sanık ile ailemiz arasında husumet vardı. Yılı tam hatırlamıyorum ancak sanık Mehmet ile babam arasında tarla sınırı ile alakalı bir anlaşmazlık oldu. Bu olaydan birkac sene sonrasında babam birine arabayla yol verirken, babamın arabası sanığın evine kayarak zarar verdi. Sanıkta oğluyla tarladan geliyordu, ikisinde de tufek vardı. Sanık ve oğlu ellerindeki tufeği babamın uzerine doğrulttu 'Sen nasıl boyle bir şey yaparsın?' diyerek kufur ettiler. Sanık elindeki tufekle babamın başına vurdu, babam yaralandı. Babam da tuğla ile sanığa karşılık verdi. Olayı annem, ben ve komşular ayırdık. Bu olaydan sonra bu aileyle hic konuşmadık" dedi.
Sanığın eşinin yaklaşık 6 sene once vefat ettiğini soyleyen Kubra Nur A., "Ben henuz 14-15 yaşındayken sanık Mehmet bana sozlu tacizde bulunmaya başladı. Bana kufurler ederek 'Baban seni bana satacak' diye sozler soyledi. Bu olaydan birkac gun sonra yine ineklerle koye geldiğimde bana kotu gozle baktığını gordum. 'Niye bakıyorsun?' diye sorduğumda bana kufurler ederek 'Sen boyle şeylerden hoşlanırsın, bakmam hoşuna gitmedi mi?' diye soylendi. Evimizin onune, kapıya mektup bıraktı. Mektupta beni sevdiğini yazmış. Biz bu mektubu once benim yaşlarımda birinin yazdığını sandık, sonra ikinci mektubu bıraktığında kim olduğu ortaya cıktı. Biz hemen Mehmet ’ten şikayetci olduk. Bu olaydan dolayı hapis cezası aldı ama hapse girmedi. Olayla ilgili babamdan ozur diledi ve şikayetini geri almasını da soyledi. Beni rahatsız ettiğinde jandarmayı arıyordum. Jandarmaya 'Evindeki tufekleri de alınsın' diye cok kez soyledim. Soylediklerim ciddiyete alınmadı, hakkımda koruma kararı cıkmadı. 5 sene boyunca boyle devam etti. Olay gunu koyde değildim, 20 gunluk evliydim" diye konuştu. Sanık Mehmet A., suclamaları kabul etmeyerek beyanları yalanladı. Mahkeme heyeti ise sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.