Samsun ’un Kavak ilcesine bağlı Yaşar Doğu Mahallesi'nde, dun saat 15.00 sıralarında, Baki Kaya (44) isimli şahıs, eşi Gulbahar Kaya ’yı 10 yerinden bıcakladı. Baki Kaya, olay yerinden kacarken, Gulbahar Kaya ağır yaralı olarak kanlar icinde kaldı. Komşuların ihbarı uzerine eve gelen sağlık ekipleri tarafından Kavak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gulbahar Kaya, yapılan tum mudahalelere rağmen kurtarılamadı. Gulbahar Kaya'nın cansız bedeni otopsisi yapılmak uzere Eğitim Araştırma Hastanesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayın ardından kacan Baki Kaya ile annesi Zahide Kaya polis ekiplerince kısa surede yakalanarak gozaltına alındı. Baki Kaya ’nın eşine şiddet uyguladığı gerekcesiyle 1 aylık uzaklaştırma cezası aldığı, cezanın sona ermesinden bir gun sonra, koronavirus testi pozitif cıktığı icin karantinada olan eşi Gulbahar Kaya ’nın yaşadığı eve gidip olayı gercekleştirdiği oğrenildi. Baki Kaya ve ona yardım ettiği one surulen annesi Zahide Kaya emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede cıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Cezaevine goturulmek uzere polis otosuna bindirilirken kendisini goruntuleyen gazetecilere Zahide Kaya, “Ben katil değilim. Oğluma da yardım etmedim. Gelinim kendini oldurttu oğluma.” dedi. Gulbahar Kaya'nın avukatı İlhan Ayrancı, olaya ilişkin şu acıklamalarda bulundu: “14 Ocak 2022 tarihinde muvekkilim Gulbahar Kaya, eşine karşı boşanma davası actı. Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan eşi, kararın bittiği gunun bir gun sonrasında muvekkilimin evine giderek 10 bıcak darbesi savurmuş, hastaneye kaldırılırken de yolda hayatını kaybetmiştir. Aldığı bıcak darbeleri cok derin, ic organlarının parcalanması icin bıcağı icinde de hareket ettirmiş.
Muvekkilim surekli eşinin dayağına, kufur ve hakaretlerine maruz kaldığı icin daha once de defalarca şikayetci olmuştur. Ancak aile birliğinin bozulmaması, cocukların da menfaati icin, aile buyuklerinin de araya girmesiyle bu şikayetlerinden vazgecmiştir. 31 Aralık 2021 ile 31 Ocak 2022 arasında alınan uzaklaştırma kararının sonrasında eşi bu menfur cinayeti işlemiştir. Muvekkilim Covid olması sebebiyle şikayetlerini karakola telefon acarak bildirmiştir. Uzaklaştırılmasının uzatılmasını talep etmiştir. Ancak karakoldan kendisine oraya giderek imza atması soylenmiş, hastalığı sebebiyle de oraya gitme imkanı olmamıştır. Polisler de gelip imzasını almamışlar. Biz de eşi eğer kapıyı zorlarsa bize aramasını soyledik. Cinayetin işlendiği gun de bizi arayıp eşinin kendisini tehdit ettiğini soyledi. Olay gunu kayınvalidesi, ki aynı zamanda halası oluyor, saat 15.00 sularında kapısını calmış ve torunlarını gormek istediğini soylemiş. Kapıyı actıktan sonra katil zanlısı da annesinin arkasından gelip kapıyı zorlayarak iceri girmiştir. Muvekkilimiz ise cocuklarının anlatımına gore kayınvalidesi Zahide Kaya oğlunun eline bıcağı vermiş ve oğlu da bu cinayeti işlemiştir.” Avukat Ayrancı, şuphelinin en ağır cezayı alması icin mucadele edeceklerini soyledi.