Ozel anlarını sembolik tarihlerle denk getirmeye calışan ciftlerin ilk hedefleri nikah tarihleri oluyor. Aylar oncesinde ''02.02.2022'' tarihinde nikah kıydırmak icin evlendirme memurluklarına başvuran ciftler, bircok şehirde bugun sabah saatlerinden itibaren nikah dairelerine gelmeye başladı. Gaziantep'te de nikah salonlarında bu kapsamda yoğunluk yaşandı. Nikah memuru ve şahitlerin huzurunda işlemleri tamamlanan ve evlilik cuzdanını teslim alan ciftler, sonrasında tebrikleri kabul etti. Buyukşehir Belediyesi Evlendirme Memurluğunda bugun hayatlarını birleştirmek isteyen ciftler yoğunluk oluşturdu. Buyukşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Abdullah Aksoy, insanların daha cok ozel gunlerde nikah kıydırmayı istediklerini soyledi. Bugun icin cok sayıda talep aldıklarını dile getiren Aksoy şoyle konuştu: "Bu gibi ozel gunler daha fazla hatırda kalması konusunda tercih ediliyor. Bugun de ciddi anlamda nikah salonlarında artış var. Tabii her gun guzel ama akılda kalabilecek gunler vatandaşlarımızın tercih ettiği gunlerdir. Evlenen tum ciftlerimize mutluluklar diliyorum."
Nikah icin bu gunu tercih edenlerden İbrahim Gonultaş ise cok mutlu olduğunu dile ifade ederek "Bugun bizim icin değerli bir gun oldu. Artık bugun hayatlarımızı birleştirdik. Unutulmayacak bir nikah tarihimiz oldu." diye konuştu. Bugunun kendileri icin tesaduf olduğunu belirten Ozlem Hasgul de "Gunun guzel olduğu kadar bir omur de inşallah guzel olur. " dedi. Pınar Kaplan ise "Nikahımız saat 14.00'da kıyıldı. Bugun ozel bir gun. Mutluyum. Ozel bir gun olsun istedim. Eşimin bugunu unutmamasını istiyorum." ifadesini kullandı.