Galatasaray'ın yeniden renklerine bağlamak istediği Bafetimbi Gomis konusunda flaş bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılıların 1.5 yıl icin transferini hedeflediği Bafetimbi Gomis ile prensip anlaşmasına varıldı. Gomis'in menajeriyle goruşme gercekleştiren ve teklifini sunan Galatasaray, Fransız golcuden olumlu geri donuş aldı. Yabancı kontenjanını once Luyindama ile boşaltan sarı kırmızılılarda operasyon devam edecek. Bu doğrultuda transferi beklenen ilk isim de Gomis oldu. Sarı-kırmızılıların yarım sezonluk el sıkıştığı Gomis ile 1 senelik de opsiyonlu anlaşma yapıldı Goruşmeler sırasında Sarı-Kırmızılı yonetimin onerdiği ucretle, menajer Mendy'nin talebi arasında ciddi bir fark olmasına rağmen, Gomis'in yuvaya donme isteğinin ağır bastığı ve mutabakatın bu şekilde sağlandığı bildirildi. Gomis'in bonuslar haric, 1.5 yıllık 2 milyon euro kazanması bekleniyor. Daha once Gomis ile goruştuklerini dile getiren Galatasaray Başkanı Burak Elmas, "Cok talihsiz bir donem yaşadık. Afrika Kupası, sakatlıklar, cezalılar... Bu seneki sonuca tecrube olarak katkı verecek oyuncular var. Onumuzdeki gunlerde bir ya da iki ismi katacağız kadromuza. Gomis goruştuğumuz isimlerden bir tanesi." ifadelerini kullanmıştı. Gomis kısa bir sure once, "Turkiye'ye geldiğimde kendimi cok iyi hissettim. Kariyerimi burada bitirmeyi hayal etmiştim. Galatasaray taraftarları beni cok sevdi" acıklamasını yapmıştı.