Artistik buz pateni dalında milli sporcu İklim Şentunalı, Ardahan ve Kars sınırlarında buz tutan Cıldır Golu uzerinde buz pateni yaptı. Şentunalı, donan goldeki performansını sosyal medya hesabından paylaştı. Şentunalı ’nın golde dans videosu, kısa surede yayılıp, buyuk beğeni topladı. Buz pateni milli takım sporcusu İklim Şentunalı, 4 yaşından beri buz pateni yaptığını belirterek, "İlk kez doğal bir ortamda buz pateni yaptım. Kucukluğumden beri en buyuk hayalimdi. Turkiye ’de araştırdım, bunu en iyi şekilde Cıldır Golu'nde yapılabileceğini oğrendim. Ben de direkt Cıldır Golu'ne gittim ve hayalimi gercekleştirdim. Hava koşullarından dolayı biraz zor oldu. Cok soğuk ve cok ruzgarlıydı. O yuzden o ruzgar bizi biraz engelledi. Biraz da gitmek icin gec kalmışız. Yuzeyi karlıydı. Buz haline getirebilmek icin kazımak zorunda kaldık. Gitmeden once tamamen butun onlemlerimizi aldık. Buz kalınlığını da olctuk. O yuzden bizim icin hicbir riski olmadı. Projemizi guvenli bir şekilde yaptık" diye konuştu. Milli sporcu İklim Şentunalı, Cıldır Golu ustunde buz pateni yaptı İklim Şentunalı, goruntuleri sosyal medyada paylaşmasıyla buyuk destek aldığını dile getirerek, "Orada cok uşudum; ama yandaki balıkcılar, seyreden insanlar herkes cok guzel tepkiler gosterdi. Cok fazla destek mesajı aldım. Bu destekler icin cok teşekkur ediyorum" dedi.