27 Ocak 1999 tarihinde Almanya ’nın Hamburg şehrindeki evinden cıkarak Elbgau Pasajı ’nda bulunan alışveriş merkezine giden Hilal Ercan ’dan o bugundur haber alınamıyor. Ercan ’ın ailesi, 23 yıl once kaybolan kızlarının bir mezarının bile olmadığını soyluyor. Umudunu kesmeyen aile, “Die Suche nach Hilal” (Hilal ’i arıyoruz) adlı internet sitesi ve kendi oluşturdukları ekiple, polisin yapamadığını yapmaya calıştıklarını belirtiyor. Ağabey Abbas Ercan (35) ve kız kardeş Fatma Ercan (32), aile dostlarıyla birlikte bugun Hilal ’in en son gorulduğu noktaya dikilen kucuk anıtın onune gitti, cicekler bırakarak mum yaktı. Almanya ’daki Turk kızından 23 yıldır haber alınamıyor Abbas Ercan, “Bu olay cozulmediği surece gideceğimiz bir mezarı bile yok kardeşimin. Onun icin en son kaybolduğu yere geliyoruz. Kardeşim bulunmadıkca biz aramaya devam edeceğiz. Biz artık polislere guvenmiyoruz. Bu işi cozemeyecekler veya cozmek istemiyorlar. Kendimiz bir ekip oluşturduk. Araştırmayı kendimiz surduruyoruz, iyi deliller var elimizde. Uzerine giderek sonuca ulaşacağımıza inanıyorum.” dedi. Acılı ağabey, “Bir şupheli var. Psikolojik tedavi gorduğu icin konuşmasını bekliyoruz. Hilal kaybolmadan 3-4 gun once kardeşim bize bir adamdan bahsetmişti. Biz de ofkelendik ve dışarı cıkıp baktık kimseyi goremedik. 27 Ocak ’ta da kardeşim kayboldu. Uzun sure bu sapığın kardeşimi takip ederek kacırdığını duşunuyoruz. Daha once de 7-8 cocuğa tacizde bulunmuş. Şu an psikiyatride tedavi gorduğu icin akli dengesi yerinde değil. Bundan dolayı da verdiği bilgiler cok tutarlı değil. Ben ondan şupheleniyorum ve bu işin peşini bırakmayacağız.” dedi. Polisin olaya ilk başta on yargıyla yaklaştığını belirten Ercan, “Polis ilk başta hedefi saptırdı. 10 yaşındaki kızı Turkiye‘de evlendirdiniz diye 6 ay boyunca orada aradılar. Hep aileden şuphelendiler. O zamanı burada kullansalardı belki de sonuca daha cabuk ulaşırdık. Hilal‘i bulmadığımız surece buraya geleceğiz. Bir gun bir mezarı olursa da oraya gideriz. Başaracağımıza inanıyorum.” dedi. Gectiğimiz 25 Mayıs ’ta ise Uluslararası Kayıp Cocuklar Gunu vesilesi ile Hilal Ercan icin yeni bir şahit arama kampanyası başlatılarak Hilal ’in kaybolduğu guzergahta giden otobuslere Hilal Ercan ’ın fotoğrafları ve kayboluşuyla ilgili bilgi afişleri yapıştırıldı. Cağrı afişlerinin uzerinde “Şahit olanlar, lutfen bizimle iletişime gecin! Hilal, asla senden vazgecmiyoruz! Ailen” cumlelerinin yanı sıra, şahitlerin ulaşabileceği iletişim bilgileri yer aldı. Hamburg tarihinin en uzun suren kayıp arama vakası olarak kayıtlara gecen Hilal Ercan vakasının baş şuphelisi Dirk A.‘nın, psikolojik tedavi gorduğu bildirilmişti. Sanığın işlediği cinsel suclar nedeniyle 7 yıl hapis cezasına carptırıldığı aktarılmıştı. Akıl sağlığının yerinde olmadığı tespit edilen Dirk A., daha sonra tehlikeli cinsel suclu olduğu gerekcesiyle kapalı psikiyatri kliniğine kapatılmıştı.