Kayseri ’nin Melikgazi ilcesi Cumhuriyet Mahallesi Saffet Arıkan Beduk Caddesi ’nde, gecen yıl 3 Ağustos gunu saat 04.00 sıralarında, Sağlık memuru Cuma Ali Ceylan (42( ile hemşire eşi Emel Ceylan arasında evde bilinmeyen nedenle tartışma cıktı. Cift, tartıştıktan sonra ayrı odalarda uyurken kızları C.C. (15), gece yarısından sonra kalkıp mutfaktan aldığı bıcakla uyuyan babasını bıcakladı. Vucuduna 9 bıcak darbesi alan Cuma Ali Ceylan, hayatını kaybetti. C.C. ise polis tarafından suc aletiyle gozaltına alındı. C.C. cıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yurutulen soruşturma tamamlanıp iddianame duzenlendi. 4'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gonderilen iddianamede C.C. hakkında, 'ust soydan akrabayı kasten oldurmek' sucundan ağırlaştırılmış omur boyu hapis cezası istendi.
C.C., iddianamedeki ifadesinde, "Annem ve babamın arası uzun zamandan beri iyi değildi. Babam, annemi aldatıyordu. Boşanma aşamasındaydılar. Babamdan hic sevgi goremezdim. Sosyal medyadan yaptığım bir konuşmayı gordu, yanlış anladı. Tartıştık, kavga ettik, sonra aradan birkac ay zaman gecti. Elime 2 bıcak aldım. Babam uyurken yanına gittim. Duymasını istediğim bazı sozler soyledim. Uyanmadı. Başında bir sure bekledim ardından odaya gidip bir sure ailemi duşundum, ardından da babamı oldurmeye karar verdim. Babamı bıcaklamaya başladım. Yorganla bana engel olmaya calıştı. Annem de sesi duyarak beni babamın uzerinden almaya calıştı. Babamın boğazını sıkmaya başladım. Gozleri oynuyordu. Hareket etmiyordu. Odama giderken, babam olmemişti. Annem, polise haber verdi. Polisler gelene kadar da odamda bekledim." dedi. Davanın gorulmesine bugun başlandı. Duruşmaya sanık C.C., cezaevinden Sesli ve Goruntulu Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, Cuma Ali Ceylan'ın şikayetci yakınları ise salonda hazır bulundu. Dava, sanığın yaşının kucuk olması nedeniyle basına kapalı oturumda gercekleşti. Duruşmada savcılık ifadesini inkar eden C.C. ’nin, "Aslında babamı oldurmeyi duşunmuyordum. Ben kendi canıma kıyacaktım. Bana yeniden akıl sağlığı raporu alınsın." dediği belirtildi. Mahkeme heyeti verdiği ara kararla C.C.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, sanık icin yeniden akıl sağlığı raporu alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.