Antalya'dan eşinin tedavisi icin Isparta'ya gelen 68 yaşındaki Osman Şahin, 12 Ocak tarihinde, kendisini doktor olarak tanıtan ve yardım edeceğini soyleyen bir kişi tarafından 100 bin lira dolandırıldı. Yaşanan olay oncesi Osman Şahin ile buluşan şahıs, akşam saatlerinde Şahin'i bir otele yerleştirerek 125 TL odeme yaptı. O anlar, saniye saniye guvenlik kameralarına yansıdı. Ertesi gun, Osman Şahin'in yanında yaklaşık 100 bin lira olduğunu oğrenen şahıs, paranın calınma ihtimaline karşı bankaya yatırılması gerektiğini soyledi. Osman Şahin, bunun uzerine ozel bir bankadan kendi adına hesap actırıp 100 bin lirayı hesaba yatırdı. Osman Şahin hesap actırırken kullandığı numaraya ait sim kartını ise şahsa verdi. Şahıs, sim kart uzerinden internet bankacılığı aracılığıyla Şahin'in 100 bin lirasını kendi hesabına gonderdi. Paranın bankaya yatırıldığını sanan Osman Şahin, otele dondu. Şahin dolandırıldığını, bankanın kendisini aramasıyla oğrendi. Osman Şahin, yaşadıklarına yonelik şu ifadeleri kullandı: “Eşim rahatsız olduğu icin kan takviyesine ihtiyacı vardı. Bunu duyan dolandırıcı, 'ben Norvec ’te doktorum, yeğenim Isparta ’da yaşıyor, size yardımcı olacak' dedi. Biz de Suleyman Demirel Universitesi Hastanesi ’nde buluştuk, şehir merkezine gectik. 'Uzerinde para varsa calınmasın' diyerek benden bankada hesap acmamı istedi. Uzerimde 100 bin TL nakit para vardı. Bankada hesabımızı actık, parayı yatırdık. Daha sonra benden sim kartımı istedi, sim kartımı kendi telefonuna takarak benim hesaptan kendi hesabına transfer etti. Akşam uzeri beni bankadan aradılar. 'Osman Bey, sizin bankada yuklu miktarda paranız vardı şu an gozukmuyor' deyince biraz durakladıktan sonra otelde bulunan cocuğa telefonumu gosterdim. Cocuk telefonuma baktıktan sonra, 'Amca senin hesabına 100 bin TL giriş olmuş ama o para cekilmiş' deyince anında bankayı aradık. Banka kartımızı ve sim kartımızı iptal ettirdik. Ben korktum daha sonra emniyeti aradık, polisler otele gelip sordular. Sorduktan sonra bizi emniyete goturduler, orada şikayetci oldum. Toplam 100 bin liram gitti. Cok mağdurum.”
Sakarya, İstanbul ve Isparta'da ortak operasyon yapan ekipler, 141 saatlik kamera goruntulerinin incelenmesinin ardından Isparta'da olduğunu tespit ettikleri S.U.'yu gozaltına aldı. 16 ilde 25 ayrı suca karışmaktan aranan şahıs, emniyetteki işlemleri tamamlanınca adliyeye sevk edildi. Zanlı, cıkarıldığı nobetci mahkemece tutuklandı.