İstanbul Kağıthane ’de 2014 yılında “Nilayım” adlı kopeğe istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada beraat eden sanık Hamdi Y., Yargıtay ’ın bozma kararının ardından tekrar hakim karşısına cıktı. İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi ’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Hamdi Y. katıldı. Duruşmada taraf avukatları ve İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatı da hazır bulundu. Savunma yapan Hamdi Y., “Goruntulerdeki kişi kesinlikle ben değilim. Suclamaları kabul etmiyorum. Emniyette bana yanıltmalı soru sordular. O yuzden de benim dedim. Uzerime geldiler, ne derlerse tamam dedim. Goruntulerdeki kişi sigara kullanmaktadır. Olay tarihinde sigara kullanmıyordum.” dedi. Sanık Hamdi Y. ’nin, kamera goruntuleriyle karşılaştırılması icin fotoğrafları cektirildi. Duruşmada beyanda bulunan muşteki avukatı, olay goruntulerinin duruşmada izletilmesini talep ederek, sanığın salonda izlerken utanc ve haya duygularının devreye gireceğini soyledi. Mahkeme, sanığın fotoğrafları ve dava dosyasının Emniyet Genel Mudurluğu Daire Başkanlığı ’na gonderilmesine ve guvenlik kameralarındaki kişi ile kopeğe yonelik eylemin tespit edilerek rapor hazırlanmasına karar verdi. Goruntulerin izletilmesi talebinin hazırlanan rapordan sonra değerlendirilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.
Kağıthane ’de kopeğe istismar davası: Rapor istendi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Kağıthane ’de kopeğe istismar davası: Rapor istendi