2015 yılında Kocaeli'nin İzmit ilcesi D-100 karayolu İstanbul istikametinde seyir halinde olan aracın arka koltuğunda oturan Onur O., bir anda yanındaki annesi Serpil Eroğlu ’nu boğazından bıcaklayarak olumune sebep oldu. On koltukta oturan İfaket Ergun de Onur O. tarafından ağır yaralanırken, panik yapan surucu Işık Gurel ise kaza yapmıştı. Sanık Onur O., cinayet sonrası Bakırkoy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sanık Onur O.'nun, Kocaeli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Tedavisi suren Onur O. duruşmaya katılmazken, avukatı duruşma salonunda hazır bulundu. Mahkeme heyeti, okunan ATK raporunda Onur O.'nun cezai ehliyetinin olduğunu belirtti. Avukatın sure talep etmesi uzerine duruşma ertelendi. Sanık Onur O., ilk duruşmada yaptığı savunmada şu ifadeleri kullanmıştı: "Kendime geldiğimde cezaevindeydim. Cezaevinde gazetelerden olayı oğrendim. Sonrasında da kendimi kaybettim ve intihar etmek isteyip kendimi kestim ancak kurtardılar. Olmek uzereydim. Olay yaşandığı donemde uzun bir suredir birilerinin beni surekli takip ettiğini duşunuyordum. İnsanların beni oldurmesinden, zehirlemesinden korkuyordum. Bir de televizyondan bana mesajlar gelmeye başlamıştı. Surekli sesler duyuyordum. Uyuşturucu kullanmıyorum. Olay gunu neden bilmiyorum ama bilincim yerinde değildi. Annemle veya arabadaki diğer kadınlarla aramda bir husumet yok. Boyle bir şeyi neden yaptığımı bilmiyorum. Gercekten cok uzgunum, ozellikle de anneme yaptığım şey icin cok uzgunum."