Omicron varyantı, Turkiye'de de etkisini gostermeye başlamış durumda. Vaka sayıları, son iki gundur bugune kadarki en yuksek seviyelere ulaştı. Dun, 68.413 vaka bildiren Turkiye'de yeni tedbir ve kısıtlama gibi konular da gundemde. Konuyla ilgili yeni bir acıklama ise universite oğrencileri icin yapıldı.Yuksekoğretim Kurulu (YOK) Başkanı Prof. Dr. Erol Ozvar, konuyla ilgili bazı acıklamalarda bulundu.
YOK Başkanı Prof. Dr. Erol Ozvar tarafından yapılan acıklamalarda, universitelerin kapatılmayacağı ifade edildi. Eğitimin tum illerde surduğunden bahseden Ozvar, bu durumun bundan sonraki surecte de devam edeceğini acıkladı. Universitelerin konuyla ilgili kararlar alabileceğini aktaran yetkili isim, Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek acıklamaların universite yonetimlerini de bağladığını belirtti.
[h=2]"YOK butun illerimizde bu salgın ortamında eğitim, oğretim faaliyetlerini surdurdu"[/h]
Prof. Dr. Erol Ozvar şoyle konuştu: "Eğitim ve oğretimin devamı yuksekoğretim kurumları icin fevkalade onemli bir oncelik. Bizler pandemi doneminde, salgın doneminde de universitelerimiz eliyle hicbir zaman cok kısa bir donem haric eğitim oğretimimiz kesintiye uğramadı. Bu bizler icin fevkalade onemlidir. YOK butun illerimizde bu salgın ortamında eğitim, oğretim faaliyetlerini surdurdu. İnşallah bundan sonra da surdurmeye devam edecektir.
Salgın yuz yuze eğitim faaliyetlerini surduremeyecek bir duruma gelmesi durumunda ki o zaman butun universitelerimiz, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun goruşleri ve kararları doğrultusunda bu eğitim, oğretim ve usulleri konusunda da karar almaya yetkilidirler. Bu konuda yetkili YOK, kararları universitelerimizin yonetimlerine bırakmış vaziyettedir. Boyle olmasının daha sağlıklı olacağını duşunuyoruz. Cunku salgın şartlarının her ilde birbirinden farklılık gosterdiğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bu cercevede universitelerimiz bu salgınla ilgili olarak ellerindeki veriye bakarak ve ildeki Hıfzıssıhha Kurulu, Valilik ve diğer ilgili birimlerle istişareler etmek suretiyle universiteleriyle alakalı kararlar alabilecektir.
Bir kısım universitelerimizde online veya dijital olarak uzaktan oğretim usuluyle verilen ders sayılarında veya oranlarında farklılık olabilir. Bunlar universitelerimizin aldığı karar gereğidir, bunu da bu vesileyle ifade etmek istiyorum."