1960 yılında Trabzon ’da doğan Nuray Mert, gazete yazarı ve siyaset bilimcidir. Kendisini daha ziyade siyaset gozlemcisi olarak tanımlayan Mert, Radikal ve Hurriyet gibi gazetelerde koşe yazarlığı yapmıştır.
Okul Hayatı
Eğitim hayatına doğduğu şehirde başlayan Nuray Mert, Turkiye ’nin en koklu eğitim kurumlarından biri olan Feyziye Mektepleri Işık Okulları ’ndan mezun olmuştur. Universite eğitimini ise Boğazici Universitesi, Siyaset Bilimi ve Tarih bolumunde tamamlamıştır. Sonrasında yine Boğazici Universitesi ’nde Tarih bolumunde, Prens Sabahattin ve Terakki Mecmuası konulu yuksek lisansını ve ardından da Erken Cumhuriyet Doneminde Laik Duşunce uzerine doktorasını vermiştir.
Kariyeri
Yuksek lisansı ve doktorasının ardından bir sure Boğazici Universitesi ’nde araştırma gorevlisi olarak yer alan Nuray Mert, halen İstanbul Universitesi İktisat bolumunde oğretim gorevlisi olarak bulunmaktadır. Virgul, Radikal ve Hurriyet gibi gazetelerde koşe yazarlığı yapmıştır. Ardından yazarlık hayatına Milliyet Gazetesi ’nde devam eden Mert, 6 Mart 2011 tarihli yazısına “Doğru bildiklerimizi ozgurce yazamayacaksak, yazmanın anlamı yok!” başlığını atmış ve koşesini boş bırakmıştır. Bu olaydan yaklaşık bir yıl sonra da Milliyet Gazetesi, Nuray Mert ile ilişiğini kesmiştir. Ardından 11 ocak 2013 tarihinde ‘iktidara Değil, Barışa Destek ’ başlıklı yazısıyla BirGun Gazetesi ’nde yazmaya başlamıştır. Aynı yıl Birgun ile de yollarını ayıran Nuray Mert bir sure t24.com sitesinde yazılarına devam etmiştir. 2014 yılında ise Sedat Simavi ’nin 1918 ve 1920 yıllarında basılan, şimdilerde ise Simavi ’nin torununun devraldığı diken Gazetesi ’nde yazılarına devam etmektedir.
Sırrı Sureyya Onder ’in cozum sureci icin AKP ’yi destekleyerek, Nuray Mert ’i ve Hasan Cemal ’i eleştirmesi uzerine Nuray Mert, 22 Ekim 2014 tarihinde ‘Barış Sureci, İktidar ve İlahi Sırrı ’ başlığı altında bir yazı yazmış ve Onder ’in eleştirilerine cevap vermiştir. Ardından Onder ’in de yeniden Nuray Mert ’e yonelik bir yazı yazması sonucu iki siyasetcinin arasını iyice acmıştır.
Ozel Hayatı
1 yıl suren bir evlilik yapan Nuray Mert, Ahmet Hakan ile olan birlikteliği nedeniyle bir donem paparazzi gundeminde olmuştur. Cocuk sahibi olmayan yazar, cocuklarla arasının cok iyi olduğunu, genclik yıllarında yeğenlerine baktığını ifade etmiştir.