Videolu eğitim için en alta bir link bırakacağım. Yaralanabilirsiniz.
İyi okumalar, iyi forumlar
Flutter Nedir?
Google'nin mobil uygulama kapsamında bize sunduğu mobil frameworktür. Flutter hem anroid, hem ios tabanlı
uygulamalar yapmamıza olanak sağlıyor. Sürükle-bırak özelliği ile birleşince de muhteşem işler ortaya konabiliyor.
İnternet üzerinden hazır indirdiğiniz uygulamaları da düzenlemeye fırsat veren Flutter, basit ve anlaşılır biçimiyle mobil uygulama tasarlayanları kendinden söz ettiriyor.
Belli bir düzende oluşturulan dosyalar sayesinde update edilmek istenen dosya rahatlıkla bulunabilir.

Flutter'de yapılan uygulamaları sanal mobil cihazında kontrol edebilirsiniz.
Flutter SDK ve Framework dediğimiz iki parçadan oluşur. SDK, Yani "Yazılım Geliştirme Kiti" yazdığımız kodun ios ve
anroid tabanlı derleyebilmesini ve güncellenmesini sağlar.
Framework ise kütüphane görevi görür. Button, Text gibi özellikleri barındırır ve projelerin özelleştirilmesini sağlar.
Flutter, yazılım alanında DART adı verilen dili kullanır.

DART NEDİR?
Google'nin 2011 yılında kurmuş olduğu programlama dilidir. Dart sayesinde mobil ve web uygulamaları geliştirebilirsiniz.
Yazılım geliştirme aşaması için eklenen ve benimde beğendiğim Hot Reload özelliği sayesinde güncellenen kodlar derlenir ve hızlı bir şekilde güncellenir.
Bu sayede yaptığımız değişikliği zaman kaybı yaşamadan uygulama üzerinde görebiliriz.

NEDEN FLUTTER?
Flutter derslerini görmeye başladığınızda bana hak vereceksiniz ki diğer dillere nazaran size daha kolay gelecektir.
Özellikle daha önceden Java veya Swift dilini kullananlar Flutter?ı daha kolay öğrenecek ve uygulama yaparken rahat çalışacaklardır.
Az öncede belirtmiş olduğum Hot Reolad özelliği sayesinde kodlarda yaptığınız değişikliği emülatör üzerinde anında görebileceksiniz.
Bu özellik sayesinde yazılım geliştirme aşaması daha hızlı olacaktır.
HANGİ IDELERDE KULLANILMALI?
Ben Android Studio üzerinde yazılımlarımı gerçekleştirmiştim. Bunun dışında Visual Studio?yu da kullanabilirsiniz.
FLUTTER NASIL KURULUR?
Öncellikle şunu belirteyim. Flutter üzerinde yazılım geliştirmek için işletim sisteminizin 64 Bit olması gerekiyor.
https://flutter.dev/docs/get-started/install
1) linkine giriyoruz. İşletim sistemimize uygun seçeneği seçiyoruz.

2) Önce bizi karşılayan ekrandan GİT?e basıyoruz. Flutter için powershell çok önemli değil. İndirmenize gerek yok fakat GİT ?i mutlaka indirmelisiniz.

3) ?Git?i indirdikten sonra Sayfamızı aşağı kaydırıyoruz ve Flutter?in bize verdiği ZİP/RAR dosyasını indiriyoruz.

4) İndirdikten hemen sonra YEREL DİSC C?nin içerisine kendimiz ?src? adlı klasör oluşturuyoruz. İndirdiğimiz zip dosyasının içerisinde yer alan flutter dosyasını src klasörünün içerisine bırakıyoruz.
Oluşacak url şu şekilde olacak; Klasör adı:
C:\src

Flutter?in içerisine girdikten sonra ise oluşacak url:
C:\src\flutter
5) Sistem ortam değişkenlerine giriyoruz. En altta yer alan ortam değişkenlerine tıklıyoruz. (Sistem değişkenlerine girmek için başlat'a tıklayıp "Sistem Ortam Değişkenleri" şeklinde arama yapabilirsiniz)
YOL : Gelişmiş > Ortam Değişkenleri

6) Açılan sekmede Önce ?Yeni? butonuna basıyoruz. Ardından görseldeki bilgileri giriyoruz
Dosya Adı:
Kod:
Path
Değişken değeri:
Kod:
C:\src\flutter\bin

7) Visual Studio indirmek isteyenler için flutter'in sitesinde bulabilirsiniz. Flutter indirme sitesini yukarı çıkmamanız açısından tekrardan yazıyorum.
https://flutter.dev/docs/get-started/install
Videolu Ders İçin
Kendimin yararlandığı ve devletin kurduğu bir site var. Tıkla butonuna basarak siteye yönlenebilirsiniz.
TIKLA
Bunlar dışında sorunuz var ise elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Bu konuyla ilgili bilgisi olanların ve yeni bir fikir/anlatım içeriği olanlarda yorumlarda belirtirse sevinirim.
Umarım faydalı olmuştur.