Merhaba THT Ailesi Bugün Sizlere Yeni Bilgisayar Alacak Kişilere Tavsiyeler Vereceğim
Umarım Sizler İçin Faydalı Olur.

Sevgili dostlar aslında bu konu önemli bir konu bazı kişiler hiç dikkat etmeden
istediğim şeyi çalıştırsın bana yeter diyerek alıyor ve sonu hüsranla bitiyor.
Ne yapmamız gerektiği hakkında sizlere kısa ve öz bilgi vereceğim.
Uzatmadan konumuza geçelim.

1- Bir bilgisayar alacak iseniz ilk dikkat etmeniz gereken şey alacağınız sistemi
hangi amaçla kullanacaksınız başta bunu belirleyin ona göre sisteminizi alın.
Örnek olarak workstation sistemler var mesela bunlar tamamen iş yapmak için tasarlanmış
sistemlerdir asıl iş bilgisayarı bunlardır iş mi yapacaksınız yoksa oyun mu buna siz karar verin.

2- Eğer alacağınız sistemde hem oyun oynayacak hemde yazılım geliştirecek iseniz işlemci ve ekran
kartına dikkat etmeniz gerekir. Eğer alacağınız sistem beni uzun götürsün beni idare etsin diyor iseniz
son nesil işlemci ve ekran kartı olan sistemlere bakmanızı tavsiye ederim maddi durumunuz var ise son nesillere bakınız.

3- Genel olarak öneri özellikleri verecek olursak (İçinde oyunda dahil)

i7/9750H gibi bir işlemci tercih edebilirsiniz işlemci özellikleri burdan bakabilirsiniz.TIKLA
Gene amd de buna benzer bir işlemci tercih edebilirsiniz.

Ekran kartı ise 1060 RTX veya 2060 Tercihiniz olabilir tabi gene sizin fikriniz ve sadece size öneri sundum
şimdi ise ram mevzusuna gelelim. Dostlar ister oyun oynayın ister yazılım yapın en az 16 gb ram tercihiniz olsun.
çünkü çoğu oyun veya programlar artık 8 gb ram kullanmakta.

4- Sadece yazılım yapacak iseniz işlemci ve ram yüksek tutup ekran kartınızı düşük olan bir sistem seçebilirsiniz
düşük dediysem öyle 2 gb ram li bir ekran kartı deil yanlış anlamayın.

5- Eğer youtube ile ilgileniyorsanız video falan editliyor iseniz ekran kartınızı yüksek tutmayı tercih
ediniz.

6- Burası önemli kısım sevgili dostlar eğer laptop almanız şart kesin deil ise tavsiyem masaüstü bir sistem olacaktır.
Çünkü şuanki laptop fiyatlarına göre bir masaüstü sistem toplamanız size daha ucuza gelecektir.

NOT: Evet sevgili dostlar konumuzun sonuna geldik umarım sizler için yararlı konu olmuştur
elimden geldiğince kısa tutmaya çalıştım sizleri sıkmamak adına fikirlerinizi yoruma kesinlikle yazmayı
unutmayın sağlıcakla kalın. :))