Bir devre damga vurmak, her cağın ikonu haline gelmek, havalandırma mazgalının uzerinde poz verip efsane olmak oyle kolay iş değildir sevgili okur! “Freud beni tanısaydı, cinsiyet hakkındaki nazariyetleri değişirdi.” diyebilecek denli guclu bir ozguven ve farkındalık gerektirir. Herkesin yarattığı Marilyn figuru icinde asıl adıyla Norma Jean Baker yani kendi kalmayı surduren asrın en yetenekli, en guclu kadınlarından birinin ilham kaynağı sozlerinde sıra! Bakalım senin burcun icin ne soylemiş!

Koc

“Kızlar ona ihtiyac duymayan hic kimseye ihtiyac duymazlar.” Koc; kadın deyip kenara atılmayı, ikinci planda bırakılmayı, elinin hamuru hadsizliğine kalkışana aşık olup savrulmayı kabul etmez, kendi hayatında soz sahibi değil katılımcı olmayı katiyen istemez! Kendi almadığı kararlarla bezenmiş bir dunyaya adım atmaz! Ona ihtiyac yoksa, boşa kurek sallamaz!

Boğa

“Sana beş dakika icinde hazır olacağımı soyledim, her yarım saatte beni cağırmayı bırak.” Ne harika bir Boğa ama! Aheste hareketlerini hızlandırmaya, keyfinin kahyasına iş buyurmaya kimin ne hakkı var! Boğa bir kez soyler, sıkıştırılmaktan hoşlanmaz, aceleye gelemez! Beklemeyen ceker gider, bekleyen keyifli bir yaşam surer!

İkizler

“Hoş bir kızım ama guzel değilim, gunaha girdiğim olur ama şeytan değilim, iyi biriyim ama melek değilim.” Kafalar yine karışık, akıllar bir dargın bir barışık! Cumlenin sonunu getirmekte zorlandıysanız, yeni bir celişkiyle karşılaşmaktan korktuysanız, İkizler’in zihni corba dunyasına hoş geldiniz. İkizler’in herkesten biraz olduğunu ozetleyen Marilyn cumlesi, aslında kesik cizgileri olmayan, kolay adaptasyon sağlayan hallerini harika ozetler! Şeytan diyenler, melek olduğunu iddia edenler! Cuvalladınız! Cunku İkizler her şeyden biraz!

Yengec

“Gercek bir aşık sizi yalnızca alnınızdan operek, gozlerinize bakıp gulumseyerek ya da sadece boşluğa bakarak bile heyecanlandırabilendir.” Asrın romantiği, tukenmeyen bir sevginin sonsuza dek sahibi olan, aşkı gelip gecici değil, sonsuza dek yaşayacak bir nimet olarak goren, bu yuzden 30 saniyelik hazzı değil, bir omurluk sevdayı arayan Yengec icin ne de guzel bir izah! Gercek aşkı gozden goze gecer, sozcukler dans etmeye yeter, gonuller bir olunca kalpler aşkla titrer!

Aslan

“Para umurumda değil, ben sadece muhteşem olmak istiyorum.” Ne uc kuruşluk hediyeler ne yuzu eskiyecek posterler ne harcayınca bitecek bitmese kasalarda nobet bekleyecek para ne de sahte sevgi hicbiri Aslan icin pul kadar değerli değildir. O tum bunların kendine bahşedilmesinin temelindeki hisse tapar! Aslan para icin, şohret icin, daha cok sevilmek, onaylanmak, takdir gormek, hayalleri suslemek icin değil, oyle olması gerektiği icin muhteşemdir, gerisi kendinden gelir!

Başak

“En kotu halimle baş edemiyorsan en iyi halimi hak etmiyorsun demektir. Yorulunca değil, işimi tamamlayınca dururum.” Başak icin kurallar acık, yaşam oldukca nettir! Haksız da sayılmaz, eksikleri bulacak ki tamamlasın, kusurları gorecek ki cozum yolları geliştirsin, yoksa devran tum aksaklıklarıyla doner, yaşam daha da kotuye gider! Başak calışır, emeklerinin karşılığını alana dek yılmadan yol alır! Başak’ın işlediği donemde yanında olmayan, işlediği donemde avucunu yalar!

Terazi

“Eğer bir kadına doğru ayakkabıları verirseniz, sizin icin dunyayı bile fethedebilir.” Marilyn Monroe’nin en onemli ozelliklerinden biri de turune duyduğu sonsuz guvendir. İnsanların saygısını kazanmak icin kadınlığından odun vermez, guclu olmak icin erkek gibi gorunmeye ihtiyac duymaz, cesareti erkeklerin tekelinde bırakmaz! Susunden geri kalmaz, sarı saclarına laf ettirmez, topuklusunu giymeden evden adım atmaz ve “aptal sarışın” etiketini acılan ağızlara bir guzel yapıştırır tıpkı Terazi gibi! Dişi olmak cıt kırıldım olmayı gerektirmez!

Akrep

“Gecelerin uyumak icin olduğunu kim soylemiş?” Akrep’in soylemediği kesin! Uykusuz gecen Marilyn gecelerini ıssız bırakmayan Akrep’ler karanlık cokunce gune başlar! Derin duyguları ancak cıt cıkmayan gece meditasyonlarında gun yuzune cıkar, arzulu Akrep’ler en doyumsuz deneyimlerini ay ışığında yaşar. Gizemli bilgilere olan merakıyla bilinen Akrep, geceleri araştırmalarına başlar, gun ağarıncaya dek devam eder.

Yay

“Yaşlanmadan once yaşamaya başlamalıyız. Korku ve pişmanlık aptal şeylerdir.” “Toplum ne der, başıma bir iş gelirse eller bana guler, her şey genclikte guzel, bu yaşta herkes bana kotu gozlerini diker…” gibi caresizliğe iten, kısıtlayıcı baskılardan kurtulup nefes aldığın muddetce “kafana estiği gibi yaşa” der Yay, tıpkı Marilyn gibi!

Oğlak

“Başarı insanların sizden nefret etmesine neden olur. Keşke boyle olmasaydı. Cevrenizdeki insanların gozlerinde kıskanclık olmadan başarının tadını cıkarmak enfes olabilirdi.” demenin haklı caresizliğini yaşar Oğlak! Başarmak icin yaşar ancak başarılarıyla birlikte gelen sevilmeme, kıskanılma duygusuyla baş etmek zorunda kalır. Oğlak’lar herkese soğuk, sıkıcı, mesafeli gorunur! Tum bu eleştirilerin temelinde “kedinin uzanamadığı et” teması yatar!

Kova

“Kusur guzelliktir. Delilik dehadır. Tuhaf olmak sıkıcı olmaktan daha iyidir.” Ağzı olan konuşur, Kova’nın marjinalliği olunca mevzu herkes muhakkak ekleyecek bir soz bulur! Farklı olanı anlamaktansa, eleştirmek kolayına kacanlar, Kova’nın deliliğine ovguler yağdırırken tek duze hayatlarının girdabında yok olurlar! Kova ise herkesin kusur etiketini yapıştırdığı cevherleriyle kendi eşsiz dunyasını kurar!

Balık

“Aktris olmayı hayal etmek aktris olmaktan daha heyecan verici.” Balık hayalini kurduğu yaşamı, bu dunyada inşa etmek konusunda ayak diremez, hayallerim gercek olmuyor diye hayıflanmaz. O zaten arzu ettiği hayatı zihinsel olarak yaratma şansına sahiptir. Dunyada karşısına cıkacak, motivasyonunu duşurecek, mutsuz edecek hicbir engele takılmadan, kendi dunyasında mutluluğunu done done yaşar!

askmoyra