AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ciğdem Karaaslan, AK Parti iktidarları doneminde bircok yeniliği hayata gecirdiklerini belirterek, bunlardan en onemlisinin kadının iş dunyasındaki kariyer hedeflerinden vazgecmemesini sağlamak olduğunu soyledi.
Karaaslan, Şehit Omer Halisdemir Salonu'nda duzenlenen Kadın Kooperatifleri Batı Karadeniz Buluşması'nda yaptığı konuşmaya, Samsun'da kaybolduktan 42 gun sonra ormanlık alanda olu bulunan Arzu Aygun'e Allah'tan rahmet, ailesine sabır dileyerek başladı.

Kadın kooperatiflerinin desteklenmesi adına son donemde onemli adımlar atıldığına işaret eden Karaaslan, "AK Parti iktidarları doneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın, Genel Başkanımızın liderliğinde kadına yonelik bircok yeniliği, hayatları değiştirmeye yonelik bir cok duzenlemeyi hayata gecirdik ama bunların en onemlisi (kadınların) iş dunyasındaki kariyer hedeflerinden vazgecmemesini sağlamak oldu." dedi.
Karaaslan, kadınların, ekonomiye katkı vermek ve yerel olanı evrensele taşımak iddiasıyla yola cıktıklarını ifade ederek şunları kaydetti:
"Bu yolda markalaşmak cok onemli bir mihenk taşı, bir eşik. Markalaşmayı hayata gecirmek icin benim cok onem verdiğim bir alan da tasarım kalitesinin artması. İnşallah onumuzdeki donemde bu uretim potansiyeli; bu isteğe, arzuya, şevke, enerjiye, kadının tuttuğunu koparma becerisine ve kabiliyetine eklenince aynı zamanda guclu bir tasarım dili ve tasarım bakış acısıyla inanıyorum ki sadece yerelde değil, ulusal değil, dunya capında markaları, biz bugun geleneksel yontemlerle urettiğimiz urunleri dunyaya pazarlayabiliriz. Bu anlamda bakanlığımızın destekleri bir hayli cok."
Ciğdem Karaaslan, Samsun ve 17 ilde farklı alanlarda nitelikli ve markalar cıkaracak kooperatifler kurulacağına inandığını sozlerine ekledi.
Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zumrut Selcuk'un yer aldığı toplantıya, Vali Zulkif Dağlı, Samsun Buyukşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, kurum mudurleri ile kadın girişimciler de katıldı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Fatih Mehmet Kurkcu