Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolundeki Bab ilcesinde Yerel Meclis tarafından Gaziantep Vali Yardımcısı Anıl Alkal'ın katılımıyla sivil toplum kuruluşları temsilcileri icin plaket toreni duzenledi.
Fırat Kalkanı Harekatı'yla terorden arındırılan Bab'daki Kultur Merkezi'nde, Turkiye'nin desteğiyle kurulan Bab Yerel Meclisinin duzenlediği programda, STK temsilcileri bir araya geldi.
Torene Gaziantep Vali Yardımcısı Anıl Alkal, Bab Yerel Meclis Başkanı Heysem Şehabi, STK temsilcileri ve bolgenin ileri gelenleri katıldı.
Alkal, torende yaptığı konuşmada, STK temsilcilerine bolge halkının ihtiyaclarının giderilmesinde gereken hassasiyeti gosterdikleri icin teşekkur etti.
Alkal ve Şehabi, STK temsilcilerine plaketleri takdim etti.
AA muhabirine acıklamada bulunan Bab Yerel Meclisi yardımlar sorumlusu Ahmet Şehabi, "Yerel meclisi olarak, 2020 yılında Bab halkından desteklerini esirgemeyen STK'lar icin plaket toreni duzenledik." dedi
Yardım kuruluşlarının bolgede calışmalarına devam etmeleri ve 2020 yılını değerlendirme amaclı sertifika toreninin duzenlendiğini belirten Şehabi, Bab halkı olarak bolgede calışma yapan hayır kurumlarına ve derneklerine teşekkur etti.
Torene İHH İnsani Yardım Vakfı, Uluslararası Sosyal Destek Derneği, Adalet Derneği, Bir Dunya Cocuk Derneği, El Bunyan El Marsusu Derneği, Tekaful Alhayır Derneği, İnsani Beşair Derneği, İslamic Relief, SRD Derneği, El Bir ve Altakva Derneği, Suriye Yardım Derneği, SEMA Derneği, Qatar Charity, Hayır Konvoylar Derneği, Sınırsız Rahmet Derneği ve Zeytin Dalı Derneği temsilcileri katıldı.