Veliler ve oğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı MEB'ten gelecek son dakika kararlarını bekliyorlar! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, okulların acılma ve yuz yuze eğitimin başlaması kararlarının Bilim Kurulu'nda alınacağını duyurmuştu. Şimdi de, MEB Okul acılacak mı son dakika! Bilim Kurulu okul kararı nedir? Okullar ne zaman acılacak? Okullar 15 Mart'ta acılacak mı? Yuz yuze eğitim ne zaman başlayacak? merak ediliyor! İşte detaylar!
[h=3]OKULLAR NE ZAMAN ACILACAK? 15 MART'TA OKULLAR ACILACAK MI?[/h]Koronavirus aşılarının başlaması ve vaka sayılarında duşuş gorulmesi itibariyle, okullarda da yuz yuze eğitimin başlama ihtimali konuşuluyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, ozellikle de 8. ve 12. sınıf sınav oğrencileri icin yuz yuze eğitime başlamak istendiğini duyurdu. 20 Ocak'ta başlayan yarı yıl tatili 15 Şubat'ta bitecek ve eğitim tekrar başlayacak. Peki, okullar acılacak mı?
Ziya Selcuk'un bu isteği, bilim kurulunu endişelendirdi. Vakaların duşuşu goz onune alındığı zaman, okulların 15 Şubat'ta acılmasının durumu tehlikeye atacağı duşunuldu. Bilim Kurulu uyeleri, Bilim Kurulu toplantısı sonrası ozellikle de oğretmenleri aşılamadan okulların acılmasının tehlikeli olacağını ve acılmaması gerektiğini ifade etti. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'un aksine, okulların en erken 15 Mart'tan once acılmaması konusunda tavsiyelerde bulunuldu.