VEYSEL EROĞLU: CUMHURBAŞKANIMIZA BİLGİ ARZ EDECEĞİM
Eski Orman ve Su İşleri Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Irak Ozel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Bolvadin ilcesinde yangında zarar goren iş yerlerini ziyaret ederek, esnafla goruştu. Kaymakam Adem Ozturk, Bolvadin Belediye Başkanı AK Parti'li Fatih Kayacan ve AFAD Muduru Mehmet Buldan ile diğer yetkililerden bilgi alan Veysel Eroğlu, "Burada aşağı yukarı 31 bağımsız bolumden oluşan dukkanların 16'sında hasar var. Kimisi yıkıldı, kimisi buyuk hasar. Ama can kaybı olmaması gercekten sevindirici. Cunku mal kaybının caresi vardır. Devletimiz gucludur. Bunu takip edeceğiz, gerek kaymakamımız, belediye başkanımız, biz buradayız, AFAD ekipleri burada. Tespitler yapıldı. Buradaki arkadaşlar, mal sahipleri, hissedarlar başkanımıza gelsinler, cok hızlı bir şekilde butun hepsinin tamamen imza vermeleri halinde projeleri hızla hazırlanacak. Başkanımla konuştuk, butun imzalar tamamlandıktan sonra dukkanlar 90 gun icinde teslim edilecek. Burası tarihi eser olduğu icin kendileri zaten tek başına civi bile cakamazlar. Tarihi eserle ilgili konuyu da biz hepimiz takip edeceğiz. Hızlı bir şekilde koruma kurullarından gecmesi icin ne gerekiyorsa yapacağız. Can kaybı olmaması dolayısıyla sevindik, mal kaybına uzuluyor insan tabii. Her şeyden once ilk sorduğumuz sual 'Can kaybı var mı?', yok Allah'a şukur. Cumhurbaşkanımıza bilgi arz edeceğim, selamlarınızı soyleyeceğim. Ben de Bolvadin'in bir evladı olarak bunu takip edeceğim. Hemen burayı kaldıracağız" dedi.
'DEVLETİMİZİN TUM İMKANLARINI SEFERBER ETTİK'Kaymakam Adem Ozturk ise, "Hızlı bir şekilde mudahale ettik. Devletimizin tum imkanlarını seferber ettik. Hasar tespit calışmalarına da hızlı bir şekilde başladık. En kısa surede bunu da sonuclandıracağız. Devletimiz yaraları en kısa zamanda saracaktır. Kimsenin mağdur olmaması icin elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.'ACİL TOPLANTI TALEP ETTİM'Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan da, "Koruma kurullarıyla fotoğrafları paylaştık, acil toplantı talep ettim. Hukuki surec bize vekaletler tamamlandığından itibaren 90 gun icerisinde ilgili kişilerin yapılarını taahhut ediyoruz" ifadelerini kullandı.