Balıkesir'in Ayvalık ilcesinde, kitabevi sahibi Hunkar Erdem Soğut'un oğrencilere yonelik başlattığı askıda kitap kampanyasıyla 2 gunde 150 kişiye kitap ulaştırıldı.
Soğut, Cumhuriyet Caddesi'nde bir ay once actığı kitabevinde, Kovid-19 nedeniyle uzaktan eğitim goren ihtiyac sahibi oğrencilere destek icin kampanya başlattı. Kampanya, kısa surede ilce sakinlerinden yoğun ilgi gordu.
Hunkar Erdem Soğut, gazetecilere yaptığı acıklamada, cocukların internet ortamından cok kitaplarla vakit gecirmeleri gerektiğini belirterek, "Sadece internet ortamında, sosyal medya koşullarında bu cocuklarımızın hayatlarını devam ettirmelerini istemedim. Bu yuzden de bu kampanyayı yapmak istedim." dedi.
Kitap bağışlayanla bağışı kabul edenler arasında gorunmeyen bir kopru kurduğunu aktaran Soğut, şoyle konuştu:
"Gelen her kitap bağışcısının yaptığı bağışı not ediyorum, ardından da ihtiyac sahibi cocuklara ulaşıyorum. Coğunlukla cocuklar dukkana gelerek askıda kitap olup olmadığını soruyorlar. O an kitap olmasa bile ben yine de o cocuğu gercekten ihtiyac sahibiyse zaten boş cevirmiyorum. Kampanyaya evlerinden kitap getirenler de oldu. Muşterilerimiz, eşimiz, dostumuzun da destekleriyle kampanyaya başladığımız 2 gunden bu yana 150 kitabı oğrencilerimize ulaştırdık."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Suat Salgın