Karabuk'te kooperatif catısı altında birleşen girişimci kadınlar, urettikleri gıda urunleri ve hediyelik eşyalarla aile butcesine katkıda bulunuyor.
Karabuk'te gecen yıl kadınların sosyalleşmesi, kendilerini geliştirmesi ve el emekleriyle yaptıkları doğal urunleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlamaları amacıyla El Emeği Kadın Girişimi, Uretimi ve İşletme Kooperatifi kuruldu.

Geleneksel usullerle hazırlanan tarhana, doğal ketcap, erişte makarna, kahvaltılık sos, turşu, mantı ve recel gibi organik urunler ile hediyelik eşyalar yapan kadınlar, aile butcesine katkı sağlıyor.
Kooperatifi ziyaret eden İl Milli Eğitim Muduru Nevzat Akbaş, yaptığı acıklamada, kooperatifte kadınların "Eledikce artar sevgimiz" sloganı ile uretim yaptıklarını soyledi.
Yerel ve doğal urunler en iyi şekilde değerlendirilerek katma değeri yuksek urunler uretildiğini belirten Akbaş, "En onemlisi cocuklarımıza da guvenle sunabileceğimiz sağlıklı urunler haline getirmek. Boylelikle ev ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla kooperatifimizde doğal urunler uretiliyor. Bir diğer uretim boyutu da yine hanımlarımızın evlerinde uretip kooperatif kanalıyla pazara sunabilecekleri orijinal el emeği, goz nuru el sanatları uretimidir. Boylelikle hanım kardeşlerimiz kendilerini geliştiriyor ve el emekleriyle yaptıkları doğal urunleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar." dedi.
Akbaş, kooperatifin Kartaltepe İlkokulu ve Ortaokulu Muduru Sebahat Guven onculuğunde eğitimci bir kadın girişimi olmasının kendileri acısından son derece memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, "Rutinin dışına cıkan, ozveriyle calışan, topluma onderlik ve rehberlik eden oğretmenlerimizin varlığı Karabuk eğitiminin geleceği acısından oldukca guven vericidir. Kooperatif yonetimine ve uyelerine bu guzel calışmadan dolayı başarılar diliyorum. İl Milli Eğitim Mudurluğu eğitim ailesi olarak her turlu desteğe hazır olduğumuzu ozellikle vurgulamak istiyorum." diye konuştu.
Kooperatif Başkanı Guven de Turkiye ekonomisinin ureterek kalkınacağını dile getirdi. Kadınların gıda urunleri ve hediyelik eşyalar urettiğini anlatan Guven, urunlerin Karabuk'e ozgu olduğunu sozlerine ekledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Orhan Kuzu