ANTALYA'da Iraklı iş insanı Ali Arif Durib Al Halboosi, 3 yıl once luks bir siteden ipotekli 9 daire satın aldı. Halboosi'nin, dairelerin uzerindeki ipoteği kaldırmak icin muteahhide verdiği 2,5 milyon liranın 'guveni kotuye kullanma sucu' işlenerek alındığı iddiasıyla yaptığı suc duyurusu reddedildi. İtirazları değerlendiren Yargıtay'ın 'nitelikli dolandırıcılık' sucu işlendiğine karar vermesi uzerine acılan dava, onumuzdeki gunlerde gorulecek.
Olay, 2018 yılında Konyaaltı ilcesi Hurma Mahallesi'nde meydana geldi. 2017 yılında yapımı tamamlanan luks bir siteden, bir yıl sonra 477 bin dolara 9 daire satın alan Iraklı iş insanı Ali Arif Durib Al Halboosi, 77 bin doları kapora olarak verdi. Kalan 2,5 milyon TL'yi de dairelerin uzerindeki ipoteğin kaldırılması icin bankaya yatıran Ali Arif Durib Al Halboosi, bir sure sonra daireleri satmak isterken ipoteğin kaldırılmadığını fark etti.

Ali Arif Durib Al Halboosi, yaşadıklarını şoyle anlattı: "6 yıldır Turkiye'de yaşıyorum. Emlak alım satımı yapıyorum. Merkezi Alanya'da olan bir şirketten, ipotekli 9 daire satın aldım. 477 bin dolara anlaştım. 77 bin dolar kapora verdim. Banka bana 2,5 milyon TL'yi firma hesabına yatırmam halinde ipoteği kaldıracağını yazılı olarak bildirdi. 400 bin doları (2.5 milyon lira) hesaba yatırdım. 1 ay sonra da ipoteğin kaldıracağı soylendi. Daireleri satmak istedim ancak uzerinde ipotek olduğu icin satamadım. Defalarca aramama rağmen bankadan ipoteğin kaldırılması yonunde yanıt alamadım. Ne zaman bankayı arasam bu kez firma beni arayarak bankayı neden surekli aradığımı sorguladı. İpoteği Alanya şubesinin değil, genel mudurluğun kaldıracağını soyleyerek bir daha bankayı aramamam soylendi. Sonrasında ise telefonlarına ulaşamadım."Aradan iki yıl gecmesine rağmen ipoteğin kaldırılmadığını sozlerine ekleyen Ali Arif Durib Al Halboosi, "Ben yabancıyım. Turkiye'ye iş yapmak icin geldim. Ama maalesef dolandırıldım. Bana yardımcı olsunlar" diye konuştu.DOSYA YARGITAY'DAAl Halboosi'nin avukatı Serdar Altuntaş ise firma hakkında 'guveni kotuye kullanma' sucuyla yaptıkları suc duyurusunun takipsizlikle sonuclandığını, adı gecen bankanın, muvekkiline ait dairelere icra emri cıkardığını soyledi. Altuntaş, bunun uzerine Alanya Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz ettiklerini, hakimliğin de itiraz başvurusunu reddetmesi uzerine Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Mudurluğu Kanun Yararına Bozma Burosu'na başvurduklarını kaydetti. Altuntaş, buronun başvuruyu yerinde bulması uzerine dosyanın Yargıtay'a gonderildiğini aktardı.YARGITAY 'TAKİPSİZLİK' KARARINI BOZDUDosyaya bakan Yargıtay 15. Ceza Dairesi takipsizlik kararını bozarak, olayın 'nitelikli dolandırıcılık' olduğuna hukmetti. Bunun uzerine, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'nitelikli dolandırıcılık' sucundan iddianame hazırlandı. İddianamenin gonderildiği Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, dolandırıcılık olayının Antalya'da meydana geldiğini belirterek, davanın da Antalya'da gorulmesini karara bağladı. İddianame onumuzdeki hafta Antalya'ya gonderilecek ve buradaki ağır ceza mahkemesinde gorulmeye başlanacak.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Suleyman EKİN