Yarıyıl tatili 25 Ocak Pazartesi gunu başladı. 2021 Yuksekoğretim Kurumları Sınavı ise (2021-YKS) 26-27 Haziran tarihlerinde gercekleştirilecek. Oğrenmenin bireysel farklılıklara gore gercekleştiğini soyleyen Eğitimci Abdulkadir Gayretli, herkes icin evrensel bir calışma yonteminden bahsetmenin mumkun olmadığına vurgu yaparak, "Zamanı doğru yonetiyor, dikkatimizi topluyorsak ve gerekli motivasyona da sahipsek verimli ders calışmayı gercekleştirmek icin her şeye sahibiz" dedi.
"OĞRENCİLERE UYKUSUZ KALMAYIN TAVSİYESİ"
Duzenli uyku ile iyi not alma arasında yapılan araştırmalar doğrultusunda pozitif bir ilişki olduğunu ifade eden İstanbul Gelişim Universitesi Mutevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, "Bu sebeple uykusuz kalmamaya ozen gostereceğiz. 10 saat uyudum 100 aldım gibi bir durum değil, 7-8 saat uykumuzu uyuyacağız" diye konuştu.
"HEDEFİNİZİ KENDİNİZE YUKSEK SESLİ TEKRAR EDİN"
Belirlenen bir hedefin calışma isteğini de arttırdığını belirten Gayreti, "Kısa vadeli de uzun vadeli hedefleriniz olabilir. Hedefinizi kendinize yuksek sesli tekrar edin, kendinizi duyun. Calışmak icin yeterli motivasyonunuz yoksa calışmadan once kendinize bir egzersiz alışkanlığı belirleyin. Calışmadan once egzersiz yapmak kalp atışını hızlandırır, endorfin salgılamanızı sağlar, stresi azaltır. Hafızayı ve kavrama gucunu arttırır" değerlendirmesinde bulundu.
"MUZİK CALIŞMAYI OLUMLU ETKİLİYOR"
Calışma ortamının cok duzenli olması gibi bir şartın olmadığını ifade eden Gayretli, "Bu kişiden kişiye gore değişiyor. Calışma ortamı cok duzenli olduğunda dengesi bozulan oğrenciler de var. Bu nedenle calışma ortamınızı ara ara değiştirmenizi oneriyorum. Konsantrasyon seviyesini arttıracağı gibi hafızayı da geliştirir. Calışma ortamında sessizliği bozan hafif duzeyde sesler, sozsuz muzikler yine calışmayı olumlu yonde etkiler. Ancak bu da herkese uymayabilir. Kulaklıkla ders calışanlar icin ise klasik ya da sozsuz muzik olmalı" dedi.
"TEKRARLARINIZI İHMAL ETMEYİN"
Yatmadan once calışmanın bilgiyi hatırlamayı kolaylaştırdığını hatırlatan Gayretli, "Kendinizle bir anlaşma yapın. Dikkatinizi dağıtan şeylerden ozellikle tablet ve telefondan uzak durun. Kendi kendinizin oğretmeni olun. Aralıklı calışın uzun calışmalarınızda mutlaka ara verin. Calışmalarınızı surekli hale getirin. Haftalık, aylık tekrarlarınızı ihmal etmeyin. Tekrar bilgilerin uzun sureli olarak zihnimizde yer almasını sağlayacaktır" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı