Diyarbakır'da Bismil Belediyesi tarafından yeni evlenecek ciftler icin "Evlilik Okulu" acıldı.
Bismil Belediyesi Kultur ve Sosyal İşler Mudurluğu ile Kadın ve Aile Hizmetleri Mudurluğunun onculuğunde, aile kurumunun sağlıklı yapıda oluşmasına ve guclenmesine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan proje kapsamında acılışı gercekleştirilen "Evlilik Okulu"nda eğitim verilmeye başlandı.
Belediyeye evlenmek icin başvuran ve tavsiye uzerine eğitimi kabul eden ciftlere, Muftuluk, İlce Sağlık Mudurluğu ve sosyal hizmet personeli ile psikolog ve avukatlar tarafından "etkili iletişim", "ofke kontrolu", "empati", "ben dili", "sağlıklı ebeveyn ilişkileri", "dinimizde evlilik", "aile hayatı", "evlilikte ibadetin yeri ve onemi", "temizlik ve hijyen", "sağlıklı beslenme", "aile butcesi hazırlama ve surdurulebilirliği", "doğru alışveriş usulleri ve dinimizde israf", "guvenli internet ve dolandırıcılardan korunma" gibi konularında dersler verildi.
Yaklaşık 2 saat suren eğitimlerin ardından ciftlere, sertifika ve hediye takdim edildi.
Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Turkmen, eşi Pınar Turkmen ile okulda ciftlerle bir araya geldi.
Turkmen, yaptığı acıklamada, evlenmek amacıyla belediyeye muracaat eden ve eğitim almak isteyen ciftleri programa dahil ettiklerini soyledi.
Etkili iletişim kuran ciftlerin, daha mutlu olduğunu dile getiren Turkmen, eğitimlerle kadına yonelik şiddetin engellendiği aileler kurmayı umit ettiklerini aktardı.
Eğitimlerle ciftlere birbirine saygı duymayı ve sabır gostermeyi anlatmaya calıştıklarını ifade eden Turkmen, evlilik kurumunun ciddiyeti konusunda ciftlere bilgi verdiklerini belirtti.
Hizmeti sadece yeni evlenen ciftlere değil beraberliklerinin uzerinden yıllar gecen ciftlere de vermeyi planladıklarını bildiren Turkmen, bircok ciftin arasındaki diyalogun gunde 15 dakikayı bulmadığını kaydetti.
Turkmen, "Aile icerisinde iletişimi artırarak bircok sorunu yok edeceğimize inanıyoruz. Bu sorunların icerisinde kadına şiddet on planda. Bunun dışında ailelerimizin daha mutlu yuva kurabileceklerine inanıyoruz. Mutlu ciftler, mutlu cocuklar, mutlu cocuklar mutlu bir nesil demek." ifadelerini kullandı.
Nişanlısıyla eğitim alan Mahsun Bilgin de evlilik icin belediyeye muracaatlarında tavsiye uzerine eğitime katıldıklarını soyledi.
Eğitimlerde birlikte saygı cercevesinde yaşam surdurulmesinin oneminin anlatıldığını belirten Bilgin, "Sinirli zamanlarda alttan almamız, sabırlı olmamız, fedakarlık gosterip anlayışla karşılamamız gerektiğini duşunuyorum. Bu eğitimi almaktan mutluyuz, tavsiye ederiz. Eğitimin bize faydasının olacağına inanıyorum. Sorunlar tek taraflı değil. Hem erkeğin hem de kadının bu eğitimi alması gerekiyor." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ahmet Kaplan