Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Ozdebir, "Turkiye'nin en onemli uretim merkezlerinden biri olmasıyla Ankara artık dunyanın onemli başkentlerinden birisidir." ifadesini kullandı.
ASO'dan yapılan yazılı acıklamaya gore, Kultur ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Ankara Kent Konseyi, Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Kulubu destekleriyle yurutulen "Bir Zamanlar Ankara Sozlu Tarih Calışması" projesinin galası bir otelde gercekleştirildi.
Başkent Ankara Meclisinin bu calışmasını da cok onemli bulduğunu belirten Ozdebir, "Bu calışmanın Ankaralılık bilincinin oluşmasına, kent kulturune katkı sağlayacağına inanıyorum. Cunku bu konuda Ankara'nın eksikleri olduğunu duşunuyorum. Maalesef Ankaralılık bilincini yerleştirmede sorunlar yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.
Ankara'nın, 13 organize sanayi bolgesi ve Turkiye'nin en değerli universiteleriyle potansiyeli cok yuksek, uretim kabiliyeti olan, teknolojinin yoğunlaştığı, yuksek katma değerli urunlerin uretildiği ve ihrac edildiği onemli bir cazibe merkezi haline geldiğine dikkati ceken Ozdebir, "Cumhuriyetin kuruluşundan bugune cok onemli kazanımlar elde ettik, buyuk mesafeler katettik. Kultur ve sanat altyapısıyla, insan kaynağının niteliğiyle, Turkiye'nin en onemli uretim merkezlerinden biri olmasıyla, Ankara artık dunyanın onemli başkentlerinden birisidir." değerlendirmesinde bulundu.
Ozdebir, son yıllarda Ankara'da ileri teknoloji alanında faaliyet gosteren sanayi işletmelerinin toplam işletmeler icindeki oranının hızlı bir gelişme gosterdiğine dikkati cekerek, şunları kaydetti:
"Bu konum, onumuzdeki yıllarda Ankara'yı yuksek katma değerli urun uretiminde ve ihracatında lider yaparak ulkemizin surdurulebilir buyume ve yuksek ihracat hedeflerine ulaşmasında anahtar kent haline getirmektedir. Başkentimiz, sanayi altyapısı, girişimci potansiyeli ve nitelikli insan kaynağı ile ulkemizin ekonomik kalkınma hedeflerine ulaşmasında il bazında ilk sıralarda yer almaktadır. 2020 yılı itibariyle 200'e yakın ulkeye yapmış olduğu ihracat ile ulkemizin dış ticaret hedeflerine ulaşmasında kritik bir rol ustlenmektedir."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sefa Şengul