AMASYA İl Sağlık Muduru Dr. Oner Nergiz, kent genelinde 80 yaş ustu vatandaşların aşılanmasına başladığını belirterek, "İlimizde yaklaşık 250 noktada aşı yapıyoruz ve bu zamanda kadar 7 binin uzerinde aşı yaptık. Aşılarla ilgili şimdiye kadar herhangi bir yan etki gormedik" dedi.
Kentte surdurulen Covid-19 aşı uygulama sureci hakkında bilgi veren İl Sağlık Muduru Dr. Oner Nergiz, 80 yaş ustu vatandaşların aşılamasına başlandığını ifade etti. Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği sıralamaya gore Covid-19 aşı uygulamasını adım adım surdurduklerini belirten Dr. Nergiz, aşılama sureciyle ilgili bilgi almak isteyenlerin, İl Sağlık Mudurluğu'nu arayabileceğini ifade etti. Kent genelinde yaklaşık 250 noktada aşı yapıldığını ve herhangi bir yoğunluğun olmadığını ifade eden Dr. Nergiz, 7 binin uzerinde aşılama yapıldığını, bu zamanda kadar herhangi bir ciddi yan etki gormediklerini ifade etti.

Aşılama calışmalarının titizlikle devam ettiğini ifade eden Dr. Nergiz, "Aşılarımızı, ilk başta sağlık calışanlarımıza yaptık, sağlık calışanlarımızın yuzde 90'ını aşıladık. Daha sonra huzurevlerinde kalan ve calışan vatandaşlarımızın aşılarını yaptık. Ardından 90 yaş grubunu başladık. 90 yaş grubunun akabinde 85 yaş ve şimdi de 80 yaş grubunu aşılıyoruz. Vatandaşlarımız ilk olarak randevu alıyor, randevu ile beraber aşılarını yapıyoruz. Bundan dolayı yoğunluğumuz yok. Aşı noktalarına gelemeyecek durumda olan vatandaşlarımızı evlerinde aşılıyoruz. 90 ve 85 yaş grubundaki vatandaşlarımızın evlerine gittik. İlimizde yaklaşık 250 noktada aşı yapıyoruz, bu nedenle herhangi bir yoğunluğumuz yok. Bundan sonra da Bakanlığımızın belirlediği yaş gruplarına gore aşı calışmalarına devam edeceğiz. Şimdiye kadar aşılarımızda herhangi bir yan etki gormedik. En buyuk yan etkilerimiz kas ağrıları oldu, bunlar da basit yan etkilerdir. Şimdiye kadar 7 binin uzerinde aşı yaptık. Bunun 3 bini sağlık calışanlarına, 4 bini ise vatandaşlarımıza yapıldı. 28 gun ikinci dozları yapacağız" diye konuştu.Aşı olmaya gelen Huseyin Ozturk (80), "Grip, zaturre aşısını da oldum. Devlet bize bir hizmet veriyor, daha ne isteyim. Ne buyuk bir nimet bu" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Serap Şerife KARA