Siirt'te "İller ve Destinasyonlar Tanıtım Calışması" toplantısı duzenlendi.
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Turkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ve Kultur ve Turizm İl Mudurluğu tarafından bir otelde duzenlenen toplantıda, Siirt'in zengin turizm potansiyelinden istifade edeceklerini soyledi.
Kentin evliya ve ulemalar diyarı, ilim geleneğinin surduğu bir eğitim yurdu olduğunu dile getiren Hacıbektaşoğlu, Siirt'in aynı zamanda Botan Vadisi ve muhteşem doğası, tabiatı olan bir kent olduğunu belirtti.
"Siirt fıstığı, balı ve narıyla uretiminin olduğu dolayısıyla tum bu değerlerimizi değerlendirmemiz gerekir. Milli Park ilan edilen Botan Vadisinin tarihi ve kulturu ve florası cok ozgundur. Endemik turleri ve aynı zamanda tarih ve kulturu barındıran, jeomorfolojik ozellikleriyle de cok farklı, kanyon ve guzellikleri barındıran cok ozel bir alandır." diyen Hacıbektaşoğlu, turizm potansiyelini cok iyi kullanmaları gerektiğini kaydetti.
Siirt'i tum değerleriyle ortaya cıkarmak istediklerini ifade eden Hacıbektaşoğlu, şoyle dedi:
"Sadece deniz turizmi değil kultur ve doğa turizmini ceşitlendirerek farklı destinasyonlar geliştiren Kultur ve Turizm Bakanlığımızın yaptığı calışmaları gıpta ile izliyoruz. Ama biz Siirt ve Siirt'in kalkınması olarak uc ana sektorden biri olarak gorduğumuz turizm potansiyelini geliştirmede ve buraya gelen turist sayılarına, konaklama kapasitemize baktığımızda cok iyi durumda olduğumuzu soyleyemeyiz. İnşallah bir ivme kazandıracağız."
Turkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Mudur Yardımcısı Ertan Turkmen de her ildeki kultur ve turizm envanterlerinin ortaya cıkarılması ve dijital ortamda tanıtılmasını sağlamak icin calışma başlatıldığını, Siirt'in de turizm yol haritasının ortaya cıkılacağını soyledi.
Toplantıya, Siirt Universitesi Rektor Yardımcısı Prof. Dr. Tekin Şahin, İl Kultur ve Turizm Muduru Alaaddin Aydın, sivil toplum orgutu ve turizm ve seyahat acenteleri temsilcileri katıldı.