Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) onculuğunde İnegol Ticaret ve Sanayi Odasının (İTSO) katkılarıyla temin edilen klavyeli 75 tablet, İnegol Milli Eğitim Muduru Ali Doğru'ya teslim edildi.
Yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını doneminde teknik yetersizlikler sebebiyle uzaktan eğitimden faydalanamayan oğrencilere dağıtılmak uzere tabletlerin teslimi icin oda binasında program yapıldı.

Etkinlikte konuşan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, "TOBB onderliğinde, Odamız katkılarıyla eğitim doneminin başlamasıyla İnegol'de eğitim goren oğrencilerimize daha onceki yıllarda giyim, kuşam ve bircok değişik malzeme yardımlarıyla destekte bulunuyorduk. Ozellikle bu sene pandemi surecinden itibaren eğitim sistemimizin evden online devam etmesiyle ilgili bir değişiklik gercekleşti. Biz de bu değişikliğe ayak uydurarak bu sene yapacağımız yardımları tablet şeklinde planladık." dedi.
İlce Milli Eğitim Muduru Doğru ise şunları kaydetti:
"Zor bir donemden geciyoruz. 2020-2021 eğitim oğretim yılının 1. donemini uzaktan eğitim sureci ile tamamladık. Bu surecte Bakanlığımızın belirlediği kriterler doğrultusunda hem Bakanlığımızın gonderdiği hem de Belediyemiz ve Kaymakamlığımız onculuğunde tablet bağışında bulunuldu. Bugun de Sayın Başkanımız onculuğunde Milli Eğitim Bakanlığımızın belirlediği teknik ozelliklerde klavye ve sim kartı icerisinde bulunan son derece kaliteli tabletler bugun bizlere teslim ediliyor. Biz de oğrencilerimize belirlenen kriterler doğrultusunda dağıtımları gercekleştireceğiz. Katkılarından ve desteklerinden dolayı Sayın Başkanımıza, Meclis Başkanımıza, Yonetim Kurulumuza ve Oda uyelerine şukranlarımızı sunuyoruz. Oğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Şu ana kadar İnegol'de 1116 tablet dağıtımını gercekleştirdik. Teslim aldığımız bu 75 tableti de oğrencilerimize ulaştıracağız."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Uğur Cicek