Merhaba Arkadaşlar bugün sizlerle Microsoft'un Tarihini inceleyeceğiz hız kesmeden başlıyalım..
Microsoft'un Tarihi
Microsoft Firması 4 Nisan 1975 tarihinde Paul Allen ve Bill Gates tarafından kuruluyor ve Şirket ilk kurulduğunda yazılım ile bir alakası yoktu.1978 yılında IBM firması çok gizli bir proje yapmaya çalışıyordu bu çok gizli proje'de bir Micro bilgisayar yapmaktı.1980 yılında Personal Computer yani ilk P.C'si çıktı IBM bu proje başarılı çıktığı için bilgisayara bir işletim sistemi aradı ve IBM küçük firmaların kapısını çaldı Bill Gates ve arkadaşı bu teklifi kabul etti ama şöyle bir sorunları vardı Microsoft'un bir işletim sistemi yoktu onlarda bu sorunu çözebilmek adına hazır bir işletim sistemini 12 bin dolara aldı ve üzerinde bir kaç değişiklik yaptı ve sistememe MS-DOS olarak sürdüler ve IBM'in bilgisayarlarında MS-DOS işletim sistemi bulunuyordu.
MS-DOS

MS-DOS sayesinde Microsoft yazılım dünyasına çok hızlı bir giriş yaptı Steve Jobs yaşadığı dönemde bulduğu her fırsatta Windows'un bir MacClone olduğunu söylemişti.MS-DOS'un ilk çıkışında büyük bir başarı yakaladığında IBM'nde çok büyük katkısı vardı Microsoft büyük paralar kazandığı için 1985 yılında ilk Windows olan Windows 1.0 piyasaya sürüldü.
Windows 1.0

Diğer Clonlar sayesinde Windows işletim sistemi bir anda yayılmaya başladı ilerleyen dönemlerde Windows 2.0 çıktı.
Windows 2.0

Microsoft biraz Apple'den esinlenerek birazda başka firmalardan esinlenerek Microsoft Excel'i piyasaya sürmüştür ve bir firma'da tam Microsoft'a dava açacakken Microsoft firmayla görüşerek anlaşmışlardır.
Microsoft Excel

1990'lı yılların başında Windows işletim sistemi artık bir endüstri ve dünyadaki en iyi bilgisayarlar Windows'u kullanıyorlardı fakat firmanın asıl bombası 1995 yılında patladı o zamana kadar en iyi işletim sistemi Windows 95 piyasaya sürülüyor.
Wİndows 95

Windows ile MS-DOS dönemi kapanmıştı Windows 95 ve İnternet Explorer bütün dünyayı sarmaya başladı ve bu durumda Microsoft'un başı belaya girdi Amerikada'ki şirketler dünyanın en iyi şirketleridir ve bu şirketler kurallara uymak zorundalar ama kuralları ihlal ederlerse Amerika yargı sisteminin gazabına uğrarlar Amerikan yargı sistemi çok hassas ve bir o kadar'da acımasız'dı ve yargı sistemi bu acımasızlığını haklı olarak Microsoft üzerinde kullandı Microsoft tüm dünyaya yayıldı ve bunu sadece kendi çıkarlarını düşünerek kullandığı için yargı sistemi Windows işletim sisteminin içinde İnternet Explorer'ı zorunluluk haline getirdi o zamanlar yaygın olan browserları Microsoft geride bırakmak için elinden geleni yaptı ve Microsoft madem Windows'u kullanıyorsunuz o zaman benim dediklerimi yapacaksanız dediği için Amerikan Federal Mahkemesi Bill Gates'in tepesine çöktü.2000'li yılların başında Bill Gates'in en kötü dönemleri diyebiliriz çünkü Federal Mahkemesi Bill Gates'e sürekli olarak dava açıyordu Bill Gates haksız olduğu için bu konuda kendisini savunamadı Devlet Amerikan yargısı ile anlaşma yoluna gitti kendi İnternet Explorer'ın zorunluluğunu kaldırdı diğer bütün program ve browserlara'da aynı desteği sunmaya başladı ve Microsoftun o kötü yapısı Federal Mahkemesi tarafından yok edildi ve o dönem eşi ile beraber bir anda iyilik yapacakları tuttu ve o milyarlarca doları dünya çapında yoksul ülkelere bağışladı ve bu kötü dönemlerde şirketin başına bir kurtarıcı geldi ve Windows XP işletim sistemi piyasaya sürüldü.
Windows XP

İlk çıktığında pek beğenilmedi ama görsel arayüz bakımından mükemmeldi XP Microsoft'un bir kurtarıcısı oldu gerçekten XP'nin ardından oyun dünyası için DirectX çıkmıştı.DirectX ve XP sayesinde oyuncu dünyası deyince herkes konsollara yönelmeye başlıyordu fakat XP ile birlikte bilgisayar video oyuncuları yavaş yavaş bilgisayarlara yönelmeye başlıyordu ve artık Microsoft'un karşısında tutunabilen tek bir marka kalmıştı o da Apple'dır.Sonra Windows 7 çıktı Windows 7'nin arkasından Windows 8 çıktı ve şu anda Microsoft teknoloji dalında bir çok işletim sistemleri geliştirmiştir ve şu anda en iyi işletim sistemi'de Microsoft geliştirmiştir.
Windows 7

Windows 8

Evet arkadaşlar bugün sizlerle Microsoft'un tarihi'ni inceledik diğer konumda görüşmek üzere sağlıcakla kalın..