Tokyo Paralimpik Oyunları'nda Turkiye'yi temsil edecek milli yuzuculer Sevilay Ozturk ve Sumeyye Boyacı, hazırlıklarını Trabzon'da surduruyor.
Dunya ve Avrupa şampiyonalarında dereceleri olan Ozturk ve Boyacı, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle 2021'e ertelenen Tokyo Paralimpik Oyunları'nda başarılı olmak icin yoğun bir calışma donemine girdi.

Turkiye Bedensel Engelli Spor Federasyonunun faaliyeti kapsamında Erzurum'daki yuksek irtifa kampının ardından Trabzon'a gelen milli yuzuculer, Turkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) kampa girdi.
Calışmalarını antrenorleriyle Mehmet Akif Ersoy Yuzme Havuzu'nda surduren Ozturk ve Boyacı, Tokyo Paralimpik Oyunları'nda madalya alarak Turkiye'ye bu organizasyonda ilk sevincini yaşatmak istiyor.
Trabzon Genclik ve Spor Muduru Birdal Ozturk ve TOHM Muduru Yasemin Koroğlu, Ozturk ve Boyacı'yı antrenman oncesi ziyaret ederek, başarılar diledi.
Başantrenor Mehmet Ali Albas: "Sporcularımız inanclı, sağlıklı ve azimliler"
Paralimpik Yuzme Milli Takımı Başantrenoru ve aynı zamanda Bedensel Engelliler Yuzme Teknik Kurulu Başkanı Mehmet Ali Albas, gazetecilere, 7 Şubat'a kadar surecek kampta, milli yuzuculer Ozturk ve Boyacı'nın performansını değerlendireceklerini soyledi.
Kampın guzel ve verimli gectiğini ifade eden Albas, "Tek hedefimiz, Paralimpik Olimpiyatlarında bir ilke imza atarak sporcularımızın Turkiye'ye madalya ve madalyalar kazandırması. Bu doğrultuda calışıyoruz. Hazırlıklarımız da gayet guzel gidiyor. Sporcularımız inanclı, sağlıklı ve azimliler." dedi.
Ozturk ve Boyacı'nın genc yaşta olduklarına dikkati ceken Albas, "Bizim avantajımız, sporcularımızın rakiplerine gore cok genc olmaları. 2003 doğumlu kızlarımız. Başarıları gayet guzel. Sumeyye son Dunya Şampiyonası'nda, saliseyle altın madalyayı kacırmıştı. 2018'te Avrupa şampiyonu olmuştu. Sevilay'ın ise dunya ucunculuğu ve Avrupa ikinciliği bulunuyor. Bu turnuvalarda madalya alanlar, olimpiyatlarda da favori adaylardan sayılıyor, en şanslı sporcular goruluyorlar." diye konuştu.
Albas, ailelere de cağrıda bulunarak, engelli bireyleri spora yonlendirmelerini, federasyon bunyesindeki 22 farklı branşın engellilerin hizmetinde olduğunu kaydetti.
Milli yuzucu Sevilay Ozturk: "Cok guzel bir geleceğim olacak inşallah"
Milli sporcu Ozturk ise kampın organize edilmesinde emeği gecenlere teşekkur ederek, calışmaların cok guzel devam ettiğini aktardı.
Yuzmeye 6 yaşında başladığını anlatan Ozturk, "2016 yılında olimpiyatlara katılan en genc sporcu oldum. Cok guzel, gurur verici bir şeydi. Rio Olimpiyatları'ndan sonra milli takıma girdim. 2019'daki Dunya Şampiyonası'nda ucuncu oldum. Bayrağımızı dalgalandırmak, Turkiye'mize o gururu yaşatmak cok guzeldi. Şimdi de, inşallah ertelenmezse ağustosta Tokyo Olimpiyatları'na gideceğim." ifadelerini kullandı.
Yuzmeye, milli sporcu Beytullah Eroğlu sayesinde başladığını, ailesinin de kendisini desteklediğini aktaran Ozturk, "Babam da cok istedi zaten hayata tutunmamı, hayata kusmememi ama biz bilmiyorduk buraya kadar geleceğimi. Cok iyi oldu benim icin. Guzel bir geleceğe sahip oldum. Cok guzel bir geleceğim olacak inşallah. Guzelce calışmaya devam." değerlendirmesinde bulundu.
Ozturk, engellilerin spor yapmasının onunde hicbir engel bulunmadığının altını cizerek, "Engelli olmak hicbir şeyi değiştirmiyor. Kolun olmuyor, bacağın olmuyor ya da ayağa kalkamıyorsun ama kendini hic bir zaman engelli gormeyeceksin. Engel sadece fiziksel olarak değil engel beyinde de olan bir şey. Kimse evine kapanmasın. Guzel spor dalları var." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gazi Nogay