Turk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 6 Aralık 2020'de yapılması gereken ancak salgın koşullarıyla ertelenen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Merkez ve Taşra Teşkilatı Unvan Değişikliği Sınavı'nın guncellenen sınav tarihinin bir an once yayınlanmasını istedi.
Sendikadan yapılan yazılı acıklamada, unvan değişikliği sınavının en son 2015'te yapıldığı belirtilerek, Turk Eğitim-Sen'in, sınavın daha fazla zaman kaybedilmeden yapılması icin MEB nezdinde girişimde bulunduğu ifade edildi.

"Bakanlığın bu cağrılara cevap verip sınavın 6 Aralık 2020'de yapılacağını duyurduğu", ancak sınavın salgın koşulları nedeniyle ertelendiği kaydedilen acıklamada, sendikanın bu surecte bakanlığa yine yazı gondererek, sınav tarihi belirlenene kadar başvuru yapamayan ya da sınav başvuru şartlarını henuz sağlayan adaylara da başvuru hakkı tanınmasını istediği bildirildi.
Acıklamada goruşlerine yer verilen Turk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan, "bircok sınava dair guncellenmiş tarihlerin ilan edildiği bugunlerde MEB'in bir an once bu sınava ilişkin takvimi yayınlayarak yeni sureci başlatması gerektiğini" belirtti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sefa Şahin