MANİSA'da lodos nedeniyle cok sayıda evin catısı ile bir duğun salonunun prefabrik katı uctu. Yaklaşık 50 ağacın devrildiği fırtınada, bir caminin minaresi devrildi.
Kentte gece yarısından itibaren etkili olan lodos fırtınası, merkez ilceler Şehzadeler ve Yunusemre'de hayatı olumsuz etkiledi. Yuksek kesimlerde saatteki hızı 120 kilometreye kadar cıkan fırtına nedeniyle 12 ev ve iş yerinin catısı uctu.
PREFABRİK KAT UCTU
Yunusemre ilcesi 75'inci Yıl Mahallesi'ndeki Kucuk Sanayi Sitesi girişinde bulunan duğun salonunun 3'uncu kattaki prefabrik bolumu de ucup, yola savruldu. Mehmet Akif Ersoy Caddesi sabaha kadar ulaşıma kapalı kaldı. Yeni Mahalle'de ise 7 katlı bir apartmanın catısı Manisa-Menemen kara yoluna uctu. Trafik ekiplerinin ulaşıma kapattığı yol, Manisa Buyukşehir Belediye ekiplerinin calışmasının ardından tekrar ulaşıma acıldı.
Yaşanan olayların kısıtlama saatlerinde meydana gelmesi ve sokakta kimse bulunmaması olası faciaları onledi. Cok sayıda aracın zarar gorduğu fırtınada 50'ye yakın ağac, devrildi.
CAMİ MİNARESİ YIKILDI
Kucuk Sanayi Sitesi'ndeki Kucuk Sanayi Cami'nin minaresi de lodos nedeniyle yıkıldı. Manisa Kucuk Sanayi Sitesi'nde esnaf olan Serdar Ozkılınc, "Hic boyle bir afet gormemiştik. Sabah işe geldiğimizde camimizin yıkıldığını gorunce şok olduk. Camimiz cok eskiydi" dedi.
Minaresi yıkılan caminin yan tarafında cay ocağı işleten Erkan Dayıoğlu da "Saat 06.10'da iş yerime geldim. Camimizin yıkılmış minaresini gordum. Caminin alt tarafındaki yol kapalıydı. İtfaiye ve polisi aradım. Geldiler, kepceyle yolu actılar. Birkac gun oncesinde de minarenin biraz sallandığını gormuş, 'İnşallah bizim bulunduğumuz tarafa doğru yıkılmaz' diye icimden gecirmiştim. Allah'ın sevdiği kuluymuşum, boş alana devrildi" diye konuştu.
Fırtınada otomobili zarar goren Şuayip Kocaman ise, "Ruzgardan dolayı bir evin catısından duşen demir parcası, aracımı bu hale getirdi. Mağdurum" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ersan ERDOĞAN