Yeditepe Universitesi Ticari Bilimler Fakultesi Uluslararası Finans Bolumu, sektorun altın standartlarını belirleyen kuresel yatırım uzmanları birliği Chartered Financial Analyst (CFA) Institute'nun, "University Affiliation Programı"na kabul edildi.
Yeditepe Universitesi'nden yapılan acıklamaya gore, program kapsamında Yeditepe Universitesi Uluslararası Finans Bolumu oğrencileri, her yıl belirlenen sayıda oğrenci icin ayrılan CFA Programı bursunu almaya hak kazanacak.

Kuresel finans dunyasında saygın bir bilgi kaynağı olarak bilinen CFA Institute'nun, 164 bin CFA unvanı sahibi dahil, 166 ulke ve bolgede 176 binden fazla uyesi bulunuyor.
CFA Programı ise dunya capındaki finansal analistlerin, portfoy yoneticilerinin, yatırım danışmanlarının ve diğer yatırım profesyonellerinin becerilerini, standartlarını, yetkinliğini ve butunluğunu geliştirmek icin ihtiyac duyulan standartları belirliyor.
Yatırım mesleğinin en titiz akreditasyon programı olarak kabul edilen CFA Programı, İngilizce olarak yonetiliyor ve tum dunya genelinde uyelerine aynı sınavı uyguluyor. Programı başarıyla tamamlayanlar ise yatırım profesyonelleri icin "altın standart" olan CFA unvanına sahip oluyor.
"Ustun başarıya doğru bir adım daha attık"
Acıklamada goruşlerine yer verilen Yeditepe Universitesi Ticari Bilimler Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Kamaşak, Uluslararası Finans Bolumu oğrencilerinin, CFA Institute University Affiliation Programı ile kariyerlerinde ustun başarıya doğru bir adım daha attıklarını vurguladı.
Kamaşak, "Programa giriş, Yeditepe Universitesi Uluslararası Finans Bolumu ders mufredatının guncel profesyonel uygulamalarla yakından bağlantılı olduğunu, finans alanında başarılı bir kariyer icin sağlam bir eğitim verdiğini ve oğrencilerini, yatırım alanında dunyadaki en saygın ve tanınan Chartered Financial Analyst unvanını veren CFA sınavlarına hazırlamaya yetkin olduğunu gosteriyor." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ergin Garip