ADALET Bakanlığı'nın Yargı Reformu Strateji hedeflerinden biri olan ve yolcuların seyahatleri sırasında karşılaştıkları yargısal sorunların daha hızlı cozumu icin İstanbul Havalimanı'nda kurulan ve hizmete başlayan Gaziosmanpaşa Adliyesi'nin Ek Hizmet Birimi sayesinde yolcu mağduriyetinin onune geciliyor. İstanbul Havalimanı'ndaki gecen yıl şubat ayından itibaren 24 saat boyunca hizmet veren Gaziosmanpaşa Adliyesi Ek Hizmet Birimi bugune kadar 5 binin uzerinde yolcunun adli işlemlerini yaptı. Burada mahkemeler, savcılık yakalama kararlarına ilişkin işlemler, havalimanında işlenen sucların soruşturmaları, kesinleşmiş kararların infazı ve para cezalarına ilişkin işlemler yapılıyor. Hizmetin havalimanından verilmeye başlandığı tarihinden itibaren 3 bin 500 kişi icin yakalama emrine, 2 bin 100 kişi icin soruşturmaya ilişkin işlem yapıldığı belirtildi. Adliye sayesinde yolcular adli işlemlerini yarım saat gibi kısa bir surede tamamlayarak ucuşlarını iptal ettirmek zorunda kalmıyor. Kurulan SEGBİS sistemiyle yolcular gerekmesi durumunda farklı ildeki mahkemeye de goruntulu olarak katılabiliyor. Yolcular adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından polis eşliğinde araclarla tekrar havalimanına getirilerek ucuşlarına yetiştiriliyor. Ozellikle havalimanında gece gercekleşen yakalamalarda bu birim sayesinde yolcuların geceyi karakolda gecirmelerinin onune de gecildi.
"ADLİYE SAYESİNDE DOKTOR AMELİYATA YETİŞTİ"

Gece saatlerinde yurt dışından gelen ve hakkında yakalama kararı olan doktor Gokmen Ozturk, İstanbul Havalimanı'nda kurulan adliye sayesinde işlemlerini kısa surede halletti. Polis eşliğinde Gaziosmanpaşa Adliyesi Ek Hizmet Birimine getirilen Doktor Ozturk'un işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerindeki ameliyatına yetişti. "İŞLEMLER YARIM SAAT SURDU"İran'a gitmek icin İstanbul Havalimanı'na gelen ve hakkında bir yakalama kararı olduğu icin polis eşliğinde adliyeye getirilen İran uyruklu Vahid Kucak ise işlemlerinin yarım saat gibi kısa bir surede tamamlandığını ve ucağına yetişeceğini soyledi. Kucak, "Ben İstanbul'dan Tahran'a gidecektim. Pasaport kontrolu sırasında bir problem cıktı. Sonra polisler beni buraya getirdi. İşlemlerin şuan bitmek uzere ve ucuşuma yetişeceğim. İşlemlerin burada yarım saat surdu. Gercekten buyuk kolaylık" dedi.
"ONCEDEN BU İŞLEMLER BİR GUN SURUYORDU"Ozbekistanlı Banu Hikmetkızı ise "Pasaport kontrolune geldiğimde hakkımda bir mahkemeden dolayı yakalama kararı olduğunu polisler soyledi. Buyukcekmece 8'nci Asliye Mahkemesi'ne gitmem gerekirken, polis arkadaşlar İstanbul Havalimanı'ndaki adliyeye getirdi. 5 dakika gibi kısa bir surede buraya geldim. Butun işlemler hızlı bir şekilde tamamlandı ve şimdi de ucağıma yetişiyorum. Eğer adliye burada olmasaydı ben bu ucuşuma yetişemezdim. Hem orada bir gun kalabilirdim. Bu adliye sayesinde ucuşuma yetiştim" diye konuştu.

- İstanbulKaynak: Demiroren Haber Ajansı