İstanbul Havalimanı Adliyesi, yurt ici veya dışına seyahat edecek yolculara yargı ile ilgili işlemlerini hızlı şekilde halledebilmeleri icin 7 gun 24 saat hizmet veriyor.
Milyonlarca yolcuya ev sahipliği yapan havalimanında 10 Şubat 2020'de hizmete acılan, Gaziosmanpaşa Adliyesi'nin bir birimi olan İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde, adli sorunlar yaşadığı icin işlem yapılması gereken yolcuların problemleri hızlıca cozuluyor. Adliyede, 7 gun 24 saat hizmet sunularak, mağduriyetlerin onune geciliyor.

İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde hakkındaki işlemleri tamamlanarak ucuşlarına yetiştirilen yolcular memnuniyeti dile getiriyor.
Yolculardan Dr. Gokmen Ozturk, ucaktan inmesinin ardından polisler tarafından hakkındaki yakalama kararı nedeniyle İstanbul Havalimanı Adliyesi'ne getirildi.
Burada ifadesine başvurulan ve hakkındaki yakalama kararı kaldırılan cerrah Ozturk, sabah saatlerinde onemli bir ameliyatı olduğunu, bu sebeple operasyona yetişmesi gerektiğini ifade etti.
Ozturk, havalimanındaki adliye binası sayesinde sabah hastanedeki cok onemli bir operasyona yetişecek olmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Geceyi gozaltında gecirsem operasyona yetişemeyecektim. Cok onemli bir hizmet bu. Zaman acısından cok pratik bir uygulama. Hastamın da mağduriyeti giderilmiş oldu bu şekilde. Adli mağduriyet yaşayanlar icin cok hızlı ve onemli bir hizmet. Emeği gecenlere teşekkur ederim." diye konuştu.
"Daha once boyle bir uygulamaya rastlamadım"
Ulkesine gitmek uzere İstanbul Havalimanı'na gelen Ozbekistanlı Banu Hikmetkızı, pasaport kontrolunde mahkemede ifade vermesi gerektiğini oğrendiğini soyledi.
Hikmetkızı, Kucukcekmece'deki mahkemeye gitmesi gerekirken polisler tarafından İstanbul Havalimanı Adliyesi'ne getirildiğini kaydederek, "Beş dakika bile surmeden ifademi vererek serbest kaldım. Oradaki mahkemeye gitsem asla yetişemezdim. Şimdi emniyet gucleri tarafından ucağıma yetişmek uzere ulkeme gidiyorum. Cok onemli bir hizmet. Daha once boyle bir uygulamaya rastlamadım." dedi.
"Ucağımı kacıracağımı duşundum ama yanıldım"
Hakkındaki yakalama kararı nedeniyle polis eşliğinde adliyeye getirilen İranlı Vahid Kucak'ın işlemleri yarım saatte tamamlanarak ucağa yetişmesi sağlandı.
Kucak, İstanbul'dan Tahran'a gitmek icin havalimanına geldiğini, pasaport kontrolunde adli bir problem nedeniyle polis ekipleriyle soz konusu adliyeye getirildiğini soyledi.
Yaklaşık yarım saatte problemin cozulduğunu, sefer icin vakti bulunduğunu, ulkesine gidecek ucağı kacırmadığı icin mutlu olduğunu belirterek, "İşlemler cok hızlı sonlandı. Ben adli işlemlerin cok daha uzun sureceğini ve ucağımı kacıracağımı duşundum ama yanıldım. Cok guzel ve anlamlı bir hizmet. Umarım diğer havalimanlarına da ornek olur." değerlendirmesinde bulundu.
Yolcular icin buyuk kolaylık
Gaziosmanpaşa Adliyesi'nin bir birimi olan İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde mahkemeler, 7 gun, 24 saat hizmet veriyor.
Mahkemelerde, savcılık yakalama kararlarına ilişkin işlemler, havalimanında işlenen sucların soruşturmaları, kesinleşmiş kararların infazı ve para cezalarına ilişkin işlemler yapılıyor. İşlemlerin havalimanında yapılıyor olması sayesinde yolcular, zaman kaybı yaşamıyor ve ucaklarını kacırmıyor.
Daha once seyahatleri icin havalimanına gelenlerden hakkında adli işlem yapılması gerekenler, Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne goturuluyordu. Gece adli işlemi olanlar ise ertesi gun sabah adliyeye cıkartılıyordu. Adliye hizmet birimlerinin belli bir saatten sonra hizmet vermemesi nedeniyle yaşanan gozaltıların boylece onune gecilmiş oldu.
Havalimanında meydana gelen olaylara seri bicimde mudahale edilmesi ve delillerin toplanması, ayrıca mağdurların şikayetinin hemen alınması imkanı sağlandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abidin Mutlu Bozdağ