KONYA'da yaşayan Mehmet Gokbaba (80), 65 yıldır kentin yoresel lezzetleri arasında yer alan etli ekmeği ustalıkla yapıyor. İlerleyen yaşına rağmen hala fırının başına gecip, etli ekmek pişiren Gokbaba, "15 yaşında cırak olarak başladım. 1964 yılında da kendi iş yerimi actım. O gunden itibaren de etli ekmek ustalığı yapıyorum. İcimde bu işi yapmakla ilgili hicbir yorgunluk yok" dedi.
Mehmet Gokbaba, 15 yaşında cırak olarak başladığı etli etmek ustalığını hala surduruyor. Mesleğini severek yaptığını belirten Gokbaba, yaşı ilerlemesine rağmen fırın başına gecip, etli ekmek pişirmeye devam ediyor. Mesleğiyle ilgili yorgunlukta hissetmediğini ifade eden Gokbaba, şunları soyledi:
"15 yaşında cırak olarak başladım. 1964 yılında da kendi iş yerimi actım. O gunden itibaren de etli ekmek ustalığı yapıyorum. İcimde bu işi yapmakla ilgili hicbir yorgunluk yok. Bugun bin liralık iş oldu, yarın 500 liralık iş oldu, yine sevineceğiz. Şimdi eski etli ekmeklerin lezzeti yok. Cunku eskiden etlerde bir guzellik vardı. 50 yıldır bizden alışveriş yapan muşterilerimiz var."
'CIRAK BULAMIYORUZ'
İki oğluna da mesleğini oğreten Gokbaba, "Artık cırak bulamıyoruz. Gelenler de 2 gun sonra kacıyor, işi beğenmiyor. İşimin başından hic ayrılmam. Her gun dualarla dukkanımı acıyorum" dedi.
SOĞAN KOYMUYORUM
Etli ekmeğin nasıl lezzetli yapılacağını da anlatan Gokbaba, "Etli ekmeğin icerisine kesinlikle soğan koymuyorum. Bu da lezzeti artırıyor. Etli ekmek Sivas'ın değil. Ustalarımdan duyduğuma gore ilk Suriye'nin Halep kentinden yapılmış, sonra Konya'da devam etmiş. Zaten o donemlerde Halep de Osmanlı topraklarıydı" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı