ERZURUM Buyukşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı'nın 'buz kırma timi', yoğun kar yağışının ardından ev ve iş yerlerinin sacaklarında oluşan buzları kazma ve kurekler ile kırıyor. Ekipler, gunde yuzlerce ton buzu ortadan kaldırıyor.
Kentte her yağışın ardından catılarda biriken kar, gunduzleri guneşin etkisiyle eriyor. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 25 dereceye kadar duşmesiyle de oluyor donma ve sacaklarda dev buz sarkıtları oluşuyor. Gunduzleri sıcaklığın artması ile boyları 2-3 metreyi bulan mızrak gibi buz sarkıtları, tehlike oluşturuyor. Can ve mal guvenliğini tehdit eden sarkıtlara karşı bolge halkı da itfaiyeden yardım istiyor. İtfaiyenin 'buz kırma timi' vinc ya da itfaiye aracın sepetine girerek, metrelerce yukseklikteki sarkıtları ellerindeki kazma ve veya kurekler ile kırıyor.

Gunde yaklaşık 20-30 kamyon buz kırdıklarını acıklayan Buyukşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, catılarda oluşan buzların kırılması icin vatandaşın '110' numaralı itfaiye telefonuna başvurmasını istedi. Sacaklarda oluşan buz sarkıtlarının sıcak havalarda tehlikeli olduğunu belirten Sekmen, "Erzurum gibi kışın ağır gectiği illerde sacak altında yurumek cok tehlikeli. Vatandaş dikkatli olmalı. Cok sayıda insan her yıl sakat kalıyor ya da hayatını kaybediyor. Ayrıca park edilen otomobiller de sarkıtların duşmesi nedeniyle hurdaya donuyor. Hemşehrilerimiz itfaiyeyi arayarak yardım talebinde bulunsun. Hicbir ucret alınmadan buzları kırıyoruz" diye konuştu.
Merkez Yakutiye ilcesi 50'nci Yıl Caddesi'ndeki apartmanların sacaklarında biriken buzların, hayatlarını tehdit ettiğini belirten semt sakinleri de bu nedenle 'buz kırma timi'nden yardım istediklerini soyledi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Turgay İPEK