
ANTALYA'da kullandığı motosikletle minibuse carpan kurye Hudayi Tuncer (32), gecirdiği beyin kanaması nedeniyle yoğun bakıma alındı. Kazaya ilişkin guvenlik kamerası goruntulerini inceleyen Antalya Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Nihat Ozdemir, trafikte motosikletlilerin fark edilmesi gerektiğini vurguladı.
Antalya'da gecen hafta perşembe gunu Tonguc Caddesi'nde meydana gelen kazada, tali yoldan cıkan minibuse, Hudayi Tuncer yonetimindeki motosiklet carptı. Kazada, 8 yıldır motosikletli kurye olarak calışan Hudayi Tuncer ağır yaralandı. Beyin kanaması geciren Tuncer, tedaviye alındı. Yaşam mucadelesi veren 2 cocuk babası Hudayi Tuncer'in kaza anına ilişkin guvenlik kamerası goruntulerini inceleyen Antalya Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Nihat Ozdemir, her gun olumle burun buruna geldiklerini vurguladı. Pandemi doneminde yaklaşık 170 motosikletli kuryenin trafik kazası nedeniyle hayatını kaybettiğini acıklayan Nihat Ozdemir, motosikletlilerin trafikte fark edilmesi icin vatandaşlara cağrıda bulundu.
KAZA GECİREN KURYE YOĞUN BAKIMDANihat Ozdemir, Hudayi Tuncer'in sağlık durumunun ciddi olduğunu belirterek, motosikletlilerin hemen hemen her gun kazaya karıştığını anlattı. İki teker uzerinde her gun olumle burun buruna geldiklerini aktaran Ozdemir, "Bu kazanın sebebi arac suruculerinin motosikletlileri dikkate almamasından kaynaklı. Bizleri dikkate almadıkları icin her gun 3-4 kez kaza oluyor. Motosikletlilerin artık fark edilmesini istiyoruz. Farkındalık yaratmak istiyoruz. Bizler eve gittiğimizde ailelerimize kavuşmak, cocuklarımızı sevmek istiyoruz. Ama biz her sabah işe cıktığımız zaman acaba eve sağlam donebilecek miyiz korkusuyla gidiyoruz. Sadece pandemi doneminde 170 kurye arkadaşımızı trafik kazası nedeniyle kaybettik. Buna bir dur dememiz gerekiyor" dedi.'HER GUN OLUMLE BURUN BURUNA GELİYORUZ'Trafikte fark edilebilmek icin belediyelerin desteğiyle kent genelinde bilboard calışmaları yapıp farkındalık yaratmak istediklerini vurgulayan Nihat Ozdemir, "Her gun olumle burun burunayız. Biz mecbur bu işi yapacağız, bu trafiğin icinde bizler de varız. Bizler saygı gormek istiyoruz. İlac, yemek, evrak gibi şeyler taşıyoruz. Bu trafikte olmamız gerekiyor. Bizler zevk icin değil, ekmek icin motosiklet suruyoruz" diye konuştu.'TRAFİKTE FARK EDİLMEK İSTİYORUZ'Yaklaşık 10 yıldır kuryelik yaptığını soyleyen Ozgur Ozdemir (32), trafikte yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Ozdemir, "Biz maksimum 50-60 kilometre hızla seyahat ederken onların yaptığı surat bizlerin 2-3 katı olabiliyor. Bizi trafikte fark edemedikleri icin kazalara neden oluyor. Bu nedenle iki arkadaşım hastanede tedavi gordu. Biri yeni taburcu olurken diğerinin tedavisi hala devam ediyor. Biz insanlardan anlayış bekliyoruz. Bizim kazalarımız normal bir aracın 110-120 kilometre hızla yaptığı kazalar boyutunda olabiliyor. Ağır hasar alabiliyoruz. Kaportamız bedenimiz sonucta. Biz sadece insanlardan, arac suruculerinden biraz daha fedakarlık bekliyoruz. Bizi trafikte fark etmelerini bekliyoruz" dedi.'TRAFİKTE BAZI ARACLAR BİZİ YOK SAYIYOR'Kadın motosikletli kurye İlknur Koksal (49) ise pandemi nedeniyle paket servisler yoğunlaştığı icin trafikte zorlanmaya başladıklarını aktardı. Koksal, "Kaza geciren arkadaşlarımız var, hatta aylarca hastanede yatıp durumu kritik olanlar var. Trafikte genel olarak sıkıntı var. Yayalar hic sağa sola bakmadan onumuze cıkabiliyor. Sipariş bekleyen muşterilerimiz yağmur camur demiyor. Ocaktan masaya kadar soğuyabilecek yemeği bizim kilometrelerce oteden sıcak goturmemizi bekliyorlar. Bu gibi durumlar kuryeleri zor durumda bırakıyor. Trafikte de bazı araclar bizi yok sayıyor. Sinyal vermeden donen ve ozellikle bizi sıkıştırmaya calışanlar oluyor. Bu tur durumlar yaşıyoruz. İnsanların dikkatli olması, motosikletli kuryelere dikkat etmeleri zamanla yarışmamızı istememeleri bizim icin cok onemli" diye konuştu.







