FOX Tv Calar Saat konuğu: Kerim Rota kimdir? Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kerim Rota kimdir? Kac yaşındadır, nerelidir, mesleği nedir? İşte detaylar haberimizde...
[h=3]FOX TV CALAR SAAT KONUĞU: KERİM ROTA KİMDİR?[/h]Kerim Rota, 1964 Belcika doğumludur. Baba tarafı İstanbul Kısıklılı, anne tarafı Denizli Saraykoy'lu bir ailenin en kucuk oğludur. Kerim Rota, lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde, Lisans eğitimini ise 1989 yılında Gazi Universitesi İnşaat Muhendisliği bolumunde tamamlandı. Yuksek lisansını ise, İstanbul Bilgi Universitesinde İşletme dalında yaptı.
Kariyerine Finansbank'ta başlayan Kerim Rota, Kasım 2010'da Akbank'ta Hazineden sorumlu Genel Mudur Yardımcısı olarak goreve başladı. Rota ayrıca Akbank'ın iştiraklerinden Ak Portfoy Yonetimi A.Ş. Yonetim Kurulu Başkanı,Akbank AG Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Akbank (Dubai) Limited ve AKLease Yonetim Kurulu Uyesi olarak gorev aldı.
Akbank'a katılmadan once ceşitli ozel sektor bankalarında Genel Mudur Yardımcısı olarak gorev yapan Kerim Rota, Gazi Universitesi İnşaat Muhendisliği mezunu. Rota, aynı zamanda Bilgi Universitesi İşletme Yonetimi dalında yuksek lisans derecesi aldı. Rota 2017 yılında Akbank'tan ayrıldı.
Ote yandan Borsa İstanbul'un eski Genel Muduru ve Merkez Bankası'nın da eski başkan yardımcısı İbrahim Turhan da Davutoğlu'nun partisinin kurucular kurulunda yer aldı.