MALTEPE'de yaklaşık bir ay once boşaltılan 9 katlı bir binanın bu sabah yıkımına başlandı. İddiaya gore yetkililere haber vermeden başlanan yıkıma akşam saatlerinde ara verildi. Cevrede herhangi bir onlem alınmadan bırakılan binadan kopan parcalar cevre binalarda oturanlarda buyuk paniğe neden oldu. YIKIM EKİBİ HERHANGİ BİR TEDBİR ALMADAN YIKIM ALANINDAN AYRILDI
Bağlarbaşı Mahallesi Hayrullah Sokak uzerinde bulunan 10 katlı bir bina icin yaklaşık bir ay once oturulamaz raporu alınarak boşaltıldı. Bugun sabah saatlerinde o binanın yıkımına başlandı. Ancak cevredeki diğer binalarda oturan vatandaşların iddiasına gore yetkililere haber verilmeden ve herhangi bir tedbir alınmadan başlanan yıkıma akşam saatlerinde ara verildi.
Yıkım işlemini yapanlar yarın sabah devam etmek uzere binanın etrafında herhangi bir onlem almadan bırakıp gitti. İddiaya gore yıkım ekibi ayrıldıktan sonra binadan kopan parcalar duşmeye başladı. Bunun uzerine cevredeki binalarda oturan vatandaşlar polise haber verdi.
CEVREDEKİ UC BİNA BOŞALTILDI
Haber verilmesi uzerine olay polis, zabıta ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ve zabıta ekipleri yıkımı yarım kalan binanın etrafında guvenlik onlemi aldı. Binanın yıkılması durumunda zarar verme ihtimali olan uc binada oturanlar tedbir amaclı olarak tahliye edildi. Binanın yıkımına sabah tekrar başlanacağı oğrenildi. YARISINI YIKMIŞLAR BİNA ASKIDA KALMIŞYıkılan binanın karşısındaki binada oturan Gazi Aydoğan; "Bugun burayı arkadaşlar başlamışlar yıkaya yalnız binanın yarısını yıkmışlar, bina askıda kalmış. Burada bir bekci arkadaş vardı, yanına gittim, 'Bu binayı neden boyle bıraktılar' dedim. Onun da bir bilgisi yok. Sonra binada catırtı başlayınca ben ileriye doğru koştum, kepcenin olduğu yere doğru, bekciyi de yanımda aldım goturdum. O sırada askıdaki parcanın yarısı aşağı indi. Muteahhiti arıyoruz, yeni geldi. Kimse sahiplenmiyor, boyle garip bir durum bu yani. Bina bir ay once boşaltılmıştı" şeklinde konuştu.
BELEDİYENİN HABERİNİN OLMADIĞI SOYLENİYORKarşı binada oturan başka bir vatandaş olan Mursel Balcı ise; "Sabah gordum yıkım başlarken yıkım cok alelade bir yıkım, bir onlem falan alınmamış. Belediyenin haberinin olmadığı soyleniyor. Binadan iki kişi cıktı. Allah korusun evsiz herhalde iki kişi cıktı. Birden bire yıkım olsaydı, binadakiler de olmuş olacaktı. Şu en ust koşede bir parca bıraktılar birkac saat sonra o parca aşağı indi. Cevrede hicbir tedbir almamışlardı. Daha yeni şerit cekildi" şeklinde konuştu.
- Okur